Festivalsjef Nikolaj N .Gloppen er strålende fornøyd gjennomføringen av  helgens festival.

– Det kokte

– Torsdag var bra, fredag var enda bedre ettersom den var utsolgt og lørdag var like bra med så å si fullt hus. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er strålende fornøyd. Totalt hadde vi omlag 600 publikummere og 100 frivillige inne i Tørrfiskloftet per kveld,  sier Gloppen.

– Hva syntes du var best?

– Jeg fikk med meg alle konsertene og Paperboys som avsluttet det hele var fantastisk. Da de spilte kokte det inne i Tørrfiskloftet hvor det hele gikk av stabelen. Folk i alle aldere danset, hoppet og koste seg stort da de gjennomførte sin konsert lørdag kveld. De var for min del høydepunktet under helgen og det var det sikkert for veldig mange antar jeg, sier Gloppen, som også satte stor pris på Pil & Bues konsert.

– Petter Carlsen spilte veldig bra og de låt også fantastisk med sin store trøkk.

Nødløsninger

Lørdag fikk de  store utfordringer da hele øya mistet mobildekningen.

– Vi fulgte planene våre til punkt og prikke, men da vi mistet mobilnettet med 4G, så måtte vi hive oss rundt og finne nye løsninger, ettersom vi ikke kunne bruke salgsterminalene for salg av ølbonger og billetter med mer. Det gjorde sitt til at vi måtte selge mye via kontanter. Vi mistet også nødnettet som også gjorde sitt til at vi måtte kontakte brannvesen og politiet. De kom og var hele tiden i nærheten hvis det skulle skje noe uforutsett. Vi hadde også en dialog og slagplan med redningskøyta i tilfelle det skulle skje noen ulykker. Det gikk heldigvis bra, sier Gloppen.

Tror på godt salg

Til tross for at mobilnettet lå nede for telling, så tror Gloppen at de ikke mistet noen omsetning.

– Vi hadde noen gode reserveløsninger i bakhånd, og selv om vi ikke har fått sett over totalen, så tror jeg ikke at mobilnettet som streiket gikk ut over salget. Det er noe vi skal se på og fintelle de nærmeste ukene, tror festivalsjefen.

Små justeringer

De neste ukene skal han og styret evaluere festivalen og se på mulige endringer.

– Nå holder vi på å rigge ned og jeg holder allerede nå på å planlegge neste års festival. Jeg har noen nye tanker og de skal jeg ta opp med styret. Sammen skal vi se på hvordan vi kan gjøre det enda bedre neste år. Ettersom dette var første året som festivalsjef, så har jeg nå fått et stort innblikk i hvordan det hele fungerer. Det har vært veldig flott å se publikum kose seg stort og at det meste gikk på skinner, selv om jeg allerede nå ser at det er noen småting vi skal finpusse på til 2017, avrunder Gloppen.