Førstebetjenten og patruljelederen var på plass på ulykkesstedet i formiddag. Han virket en smule overrasket over det som hadde skjedd.

– Jeg har ikke sett noe lignende etter påkjørsel av en privatbil, sa Berg, og tilføyde:

– Jeg anslår at det er 100 meter fra første treff til stedet der bilen har stanset.

En bilfører som kom til ulykkesstedet der de 19 reinsdyra ble meid ned, forteller at det var lett yr i lufta, men ikke tåke på stedet der bilen kjørte inn i reinflokken.

På spørsmål om det var bremsespor på stedet, sier mannen at han ikke så noen:

– Jeg så ikke antydning til bremsespor på stedet.

Slik ser bilen ut etter påkjørselsen. Foto: Magne Kveseth

Torbjørn Berg i Reinpolitiet bekrefter det hele.

– Her var ikke bremsespor overhode, så da har det blitt et hardt treff, sier han.

Det viser seg at dyrene ikke kom opp bakken, fra «nedsida», som mange spekulerte i. Sporene viser tvert i mot at reinflokken kom fra nordvest, det vil si fra sjåførens høyre side.

Reineier Johan Ivar Nilsen Gaup, som sammen med sin bror og onkel eier de påkjørte dyrene, sier til Altaposten i dag at det ikke er hans oppgave som reineier å spekulere i årsaken til påkjørselen.

– Det jeg kan si noe om er det økonomiske tapet. Det er stort, for dette var flotte produksjonsdyr som ville gitt kalver i kanskje 8-10 år framover. Vi slakter kalv på høsten når det er kalvetilskudd, så det betyr at vi taper produksjon. Men hell i uhellet, om man kan bruke et slikt uttrykk, så hadde bileieren forsikring i Gjensidige, og dem har vi hatt en god dialog med tidligere ved reinpåkjørsler, sier Gaup.

I formiddag undret han seg litt over at ikke politiet rykket ut i går kveld. Gjensidige tok han kontakt med i dag.

– Nå må jeg bare få varslet selskapet, som vil måtte ta ansvaret med å rydde vekk kadavrene, sier reineier Nilsen Gaup til Altaposten.