Alt skal være på stell når musikkfesten starter torsdag. Sørøyrockens nye festivalsjef, Nikolaj N. Gloppen, lover en storartet festivalhelg.

Åpnes av ny stjerne

– Festivalen åpnes torsdag med artisten Nora Konstanse som første artist ut. Før hun går på scenen skal jeg og ordfører i Hasvik, Eva Husby, åpne med en liten tale hver, men det blir kort for vi skal ha full fokus på det musikalske innhold, sier Gloppen, som er strålende fornøyd med at nesten alle billettene er revet bort.

– Helgepassene og lørdagsbillettene er allerede utsolgt og resten av billettene nærmer seg det samme. Vi har bare omlag 20 billetter igjen til fredag og 40 til åpningskonserten torsdag, sier han.

Finnmark møtes

Han har sett litt i tallene og forteller at festivalen stort sett har gått for fulle hus i alle år. En av grunnene tror han er plassen det hele foregår.

– Jeg har selv spilt her med eget band for noen år siden og det var den mest spesielle plassen jeg har spilt konsert, for det er ganske så spesielt å spille på dette flotte stedet, som peker ut mot det store havgapet. Den følelsen tror jeg også alle som kommer hit har, så det er nok en av grunnene til at det kommer så mange hvert år. I år tror vi på rundt 750 mennesker vil gjeste festivalen per kveld, sier Gloppen.

– Hvor stor andel av disse kommer fra Alta?

– Jeg tror at det kommer over 1000 fra Alta, mens resten kommer fra Hammerfest og flere plasser fra resten av fylket. Vi har også fått vite at det kommer en hel gjeng fra Vadsø, så dette er en et skikkelig finnmarksfestival.

Noen av bandet som står på årets plakat er Paperboys, Skambankt, Daniel Kvammen, Pil & Bue og Inge Bremnes.

– Alt er under kontroll og vi har så langt ikke gjort noen endringer, så vi regner med at vi blir å følge årests oppstatte program. Skulle noe skje så har vi en plan B og C i bakhånd, sier Gloppen.

– Hvem er festivalens målgruppe?

– Det var noe av det første jeg tittet på da jeg fikk festivalsjefsjobben, og så langt så har jeg forstått at det kommer folk i alle aldere. Snittaldren ser ut til på være 30 år. De voksne kommer gjerne med bobiler og campingvogner, mens ungdommen bor i telt, så dette er en festival som favner bredt. Alt foregår også innendørs, så vi er ikke avhengig av godt vær, sier han.

– Mange bidrar

Den siste uken har han og en stor gjeng frivillige jobbet hardt for å gjøre klar for storinnrykk av musikkglade mennesker.

– Nå jobbes det iherdig blant de frivillige fra Sørøyrocken for å gjøre klar festivalområdet og campen, og ikke minst sørge for at Sørvær viser seg fra sin beste side, Det er så gøy for oss å arrangere festival når det er så mange som har lyst til å bidra. De siste dagen har vi fått mange telefoner fra folk som ønsker å hjelpe til under hele festivalen. Det er ikke noe vi skal ta forgitt, for slik er det ikke på alle festivaler, sier Gloppen fornøyd.