Senterleder og eiendomssjef for Amfi Alta, Frode Wilhelmsen, lettet forleden  på sløret og kunne omsider røpe noen av planene for utvidelsen av Amfi Alta. Et kjempebygg over to etasjer, parkeringskjeller og cirka 4.000 kvadratmeter med butikker og spisesteder skal skjøtes på dagens senter.

Et tettere sentrum

– Flere har sikkert lagt merke til når de har besøkt andre byer, at de har valgt å legge mye av sentralhandelen på utsiden av bysentrum. Dette har da ført til at bysentrum har blitt mindre attraktivt. Vi ønsker å gjøre det motsatte i Alta. Vi tror at Alta kan bli en by by med et enda mer kompakt tilbud. Personlig mener jeg også at dette vil bidra til en riktig og god byutvikling, sier Wilhelmsen.

– Dere er ikke redde for å skape et monopol?

– Vi ønsker et mangfold innen opplevelser. Samtidig må vi fokusere på vår jobb, så må andre gjøre sin. At det er andre aktører som ønsker å satse i Alta mener vi bare er bra.

– Dere begir dere også ut på boligmarkedet med leiligheter på toppen av Amfi?

– I første omgang er hovedfokuset på handelsdelen. Samtidig fundamenterer og tilrettelegger vi i likhet med mange andre steder i Norge for boliger. Er markedet godt nok, er vi absolutt innstilt på boliger. Skal vi skape et spennende bysentrum, må folk også bo her, sier senterlederen.

Oppstart i 2017?

Wilhelmsen understreker at Amfi og Thon fortsatt er i dialog med kommunen. Å fastslå når bygget står klart blir derfor vanskelig, mener senterlederen.  Men uavhengig av oppstart, anslår han at byggeperioden vil være i overkant av ett år.

– Hvis vi får den fremdriften vi ønsker, håper vi på en byggestart i løpet av 2017.  I verste fall vil vi kunne ha en åpning av senteret høsten 2018, sier Wilhelmsen.

– Hva slags signaler har dere fått av kommunen?

– Vi har hatt noen møter med kommunen. Det vi kan si for øyeblikket er at Alta kommune ved administrasjonen er både profesjonelle, til dels krevende på en konstruktiv måte, men vi har tatt de signalene de har gitt og jobbet etter disse, sier han.

– Lykke til

Altaposten har forsøkt å få en kommentar fra senterleder for Parksenteret, Marita Rognli, og Brynjar Elde, daglig leder i Kappinvest-Nord, selskapet som eier Sentrum syd. De har ikke vært tilgjengelig.

Coop Finnmark-direktør Jan Ivar Alsèn fikk tidligere i år nei til en etablering av handelspark på Thomasbakken. Uten at det gjør at han bærer nag. Han ønsker Wilhemsen og Amfi lykke til.

– Jeg synes det er flott at de satser i Alta og mener alle i næringen bør være glad for at de er med på å skape aktivitet i byen, sier Alsèn.