– Det var ingen tilbud om teknisk bil å sende klær og deler med, og det var heller ikke tracking i on174 og on244. Ved sjekkpunktene var det kun selvbetjening av frukt, saft og brød.  Betalte jeg 1000 kroner for å bli tatt tida på, spurte Hoaas.

Flytter på datoene

Onroad Finnmark-sjef Jørund Greibrokk svarte for seg i tirsdagens avisartikkel, men ønsker å komme med noen mer konkrete endringer som ledelsen planlegger foran neste års ritt.

– Først vil jeg si at Hoaas i mine øyne var litt upresis da han omtalte Onroad Finnmark. Under on244 var det servering av nydelig varm buljong på Skaidi, og to av tre stoppestedene var faktisk bemannet med servering av mat og drikke. Et av stoppestedene var ubemannet. Til neste år ønsker vi å bemanne alle våre sjekkpunkter, og vi skal også se på prisene. Det er mer naturlig at folk melder seg på nærmere rittstart i Onroad Finnmark enn i Offroad Finnmark, forteller Greibrokk.

Både i on444, on244 og on174 er det store prisforskjeller hvis man venter lenge. Ved påmelding før 15. oktober koster det 1050/650/550 kroner. Ved etteranmelding er prisene steget til 1950/1150/1050 kroner.

– Vi kommer til å flytte på datoene for prisoppgang, sier han.

Priset høyt med vilje

Greibrokk ønsker også å komme med et mer utfyllende svar om Offroad Finnmark og hva det koster å delta der.

– Jeg har undersøkt nærmere om ritt vi kan sammenligne oss med, og de fleste andre ritt over flere dager med full kost og losji koster mer enn våre ritt. De fleste koster faktisk mye mer. Noen veldig få koster mindre, men da er heller ikke alt inkludert, kommenterer rittsjefen.

– Hadde Hoaas meldt seg på tidlig slik han hadde mulighet til, og ble invitert til, ville han fått det til nær halv pris av det han oppgir. Prisene han opererer med er på grunn av sen påmelding, og i tillegg så sen påmelding at etterpåmeldingsgebyrer tilkommer. Ekstremt sen påmelding er med vilje høyt priset og ikke representativt for hva de aller fleste betaler. Vårt prisnivå er altså ikke urimelig i forhold til andre ritt, snarere tvert imot. Men vi er enige i at det er dyrt å etteranmelde seg, avslutter Greibrokk.