Driften og kundegrunnlaget er nemlig meget solid ved Hauans as i Alta, selv om det tradisjonsrike selskapet gikk over ende på grunn av dårlige resultater i Hammerfest.

– Vi håper å starte raskt opp igjen i Alta, og betjene kundene våre på en god og stadig forbedret måte, sier Toralv Hagen, eieren av den gode gamle «fordbutikken».

Han mener grunnlaget er bra i Alta.

– Vi har en veldig bra dekning på fordsiden, og vi har en spesielt sterk posisjon på snøscooter og ATV i Alta. Begge disse posisjonene ønsker vi å videreutvikle, sier Toralv Gunder «Toto» Hagen. Intensjonen er at butikk og varetilbud og drift skal være som om ingen ting i mellomtiden har hendt.

Fortest mulig

Han sier det er vanskelig å spekulere i når «Ford Fønix» vil reise seg. Nå er saken midlertidig ute av hans hender, sier han.

– Tidshorisonten avhenger av veldig mange faktorer som vi ikke har kontroll over. Derfor blir det vanskelig å si noe sikkert om når vi kan starte opp igjen. Så raskt som mulig, naturligvis, sier eieren, som sier at om noen timer bare, torsdag formiddag, så vil Hauans as bli innlevert til skifteretten og oppbudsbegjæring.

De ansatte vet

– Da er det opp til bostyrer å behandle boet, og vi krysser fingre for at det i etterkant er mulig med videre drift. Vi mener absolutt at grunnlaget er der, sier Hagen. Han bekrefter at det optimistismen er formidlet til de ansatte i Alta, som naturlig nok er urolige for jobbene sine.

– Dette er noe jeg ønsker, og jobber for. Vi har en veldig god organisasjon i Alta, som vi helt klart vil satse videre på, sier eieren.

Må se verdien

– Vi har verdens beste arbeidsplass, og stor tiltro til jobben Hagen nå gjør. Han er en seriøs leder, sier Sven Ole Heitmann ved Hauans as Alta. Heitmann sier det var trist og uvant å få nyheten, han har aldri vært med på konkurs før og kjenner derfor ikke morgendagen, men sier at siden utfordringen for videre drift ligger i Hammerfest, håper han bobestyrer og andre involverte ser verdien av å kjøre på i Alta.

– Vi har så mange utrolig flotte kunder. Håper vi kommer i drift så fort som mulig, sier han.

Dekk er dekket

Sven Ole har fått mange telefoner fra urolige gjester ved dekkhotellet, men også eier Toralv Hagen bekrefter at bobestyrer må holde kloa unna.

– Siden dekkhotellet står i bedriften, er kundene nervøse for å blir berørt av bobehandling. Det trenger ingen være, for dekk er privat eiendom som boet ikke vil engasjere seg i eller ha inflytelse i, sier eieren. Det ligger nedfelt i jussen, sier han.