Steinar Halvorsen fra Høyre har helt siden intenjonsavtalen om sammenslåing med Alta ble laget, vært en overbevist ja-mann. Han har ment, og mener fortsatt, at Loppa ikke vil klare å gi et like godt tjenestetilbud til befolkningen ved å stå alene.

At det ble et rungende NEI til kommunesammenslåing da 473 av Loppas befolkning gikk til stemmeurnene i går og 86 prosent stemte nei, ser ikke ut til å gjøre videre inntrykk på Halvorsen.

FORTSATT POSITIV: Ordfører i Loppa, Steinar Halvorsen, er selvsagt ikke fornøyd med at bare 72 innbyggere sa JA til det Høyre ønsker. Likevel har han «tommel opp», med intensjon om å jobbe hardt for Loppa kommune. Foto: Anne-Mari Aalberg

Mindretall sa nei

– Mindre en 50 prosent av de stemmeberettige,  stemte nei. Over 50 prosent stemte ja eller lot være å stemme. Det tolker jeg dit hen at de har gitt de folkevalgte jobben med å ta bestemmelsen for dem. Som ordfører har jeg et ansvar for å sikre at våre innbyggere får de kommunale tjenester de har krav på, i dag, i morgen og årene som kommer. Jeg skal ta dette ansvaret i kommunestyret 16. juni, sier han i en pressemelding.

Til Altaposten sier Halvorsen at han har litt både-og-følelse. På den ene siden er han overrasket over at bare 473 av 961 innbyggere gikk til stemmeurnene. På den andre siden er Halvorsen skuffet over rungende NEI fra majoriteten av de som avga stemme.

– Likevel tolker jeg det slik de ca 43 prosentene som ikke har avgitt stemme, mener at de folkevalgte vet hva som kommer i fremtiden og kan ta riktig avgjørelse, sier Loppa-ordføreren.

Ingen likegyldige

Med 56,44 prosent valgdeltakelse var varaordfører og valgstyreleder Stein Thomassen (Ap) storfornøyd med resultatet. Av de 473 som brukte stemmeretten, sa 401 personer nei til ekteskap med Alta. 72 personer ønsket sammenslåing. Ingen leverte blank stemme. En blank stemme ville indikere at vedkommende var likegyldig til om Loppa i fremtiden skulle være egen kommune eller ikke.

– Jeg er godt fornøyd, sa en glad Stein Thomassen i Arbeiderpartiet like etter at stemmene var talte.

Han sier seg også veldig fornøyd med at deltakelsen passerte 50 prosent, noe han mener gir en god indikasjon på hva folket mener.

– Nå har valgnemnda signert protokollen og valget er klart, avslutter Thomassen fornøyd.

Kystfiske og ungdom

Klart synes også Senterpartiet at valget er.

– Loppa Sp tok klar stilling mot sammenslåing i forkant av den rådgivende avstemningen. Vi er sjeleglade for at folket ga et like klart signal i samme retning. Vi kommer til å stemme ned forslag om sammenslåing på kommunestyremøtet 16. juni, og nå skal vi jobbe videre for å utvikle kommunen, med høyest prioritet på kystfiske og ungdom, sier gruppeleder Fabrice Caline.