I løpet av natta ble en bil stjålet fra et garasjeanlegg i Alta sentrum. Bileier Venche Jensen gikk på morgenen ut både på egen profil og via den offentlige Kjøpe-selge-bytte-gruppa på Facebook og etterlyste tips:

– Fy f@*$... Bilen min er stjålet fra garasjen i løpet av natta. Det er bare helt utrolig, skrev Jensen, og opplyste samtidig at politiet var blitt varslet om hendelsen.

Stort engasjement

Etterlysningen skapte stort engasjement på Facebook, og i ni-tiden onsdag formiddag ble Jensen varslet om at bilen var funnet, i Skoddevarre.

Bilen var i dårlig forfatning. Bilder som ble tatt av bilen viser at fronten var knust.

STJÅLET: Denne bilen ble stjålet fra et garasjeanlegg i Alta natt til onsdag. Onsdag formiddag kom den til rette igjen, sterkt skadet. Foto: Venche Jensen

– Jeg synes det er helt for jævlig, dette.. Jeg har nesten ikke ord. Og jeg fatter ikke hvordan noe slikt kan skje! Bilen har stått låst nede i garasjen, så jeg kan ikke tenke meg annet enn at noen må ha blitt sluppet inn i boligkomplekset her, at den eller de deretter har tatt heisen ned i garasjen og kommet seg inn i bilen. Portåpneren har jeg hatt liggende i bilen, så de har nok ikke hatt problemer med å komme seg ut. Men hvordan de har kommet seg inn, det aner jeg ikke, sier en oppgitt Jensen.

Samtidig som hun er både oppgitt og fortvilet over at bilen ble stjålet og knust, er hun svært glad for engasjementet fra altaværingene i saken:

– Det var mange som engasjerte seg på Facebook. Det er jeg veldig takknemlig for! Helt fantastisk, sier Jensen.

Lokaliserte bilen

En av de som engasjerte seg var Trude Beathe Johnsen. Etter å ha lest om tyveriet fikk hun melding fra en venninne om at bilen som var omtalt skulle befinne seg ved Skoddevarre.

– Jeg skulle ut uansett, og fant ut at jeg skulle kjøre opp for å se etter bilen, for å hjelpe til med å lokalisere bilen og få bekreftet at dette var bilen som var etterlyst. Da jeg kom opp til det aktuelle stedet fant jeg bilen. Jeg kom mot bilen fra baksiden, og ble først lettet, for den så uskadd ut. Men så så jeg forsiden, og det var ikke noe vakkert syn. Den har vært kjørt hardt, tror Johnsen.

Hun tok bilder av kjøretøyet og fikk varslet Jensen om at bilen hennes var funnet.

– Alltid tapere i slike saker

Lensmann Svein Tore Nilsen i Alta bekrefter til Altaposten at de har mottatt en melding om tyveriet.

– For øyeblikket er det litt uklarheter om hva som skal ha hendt, og hvordan. Det som er på det rene er at bilen er blitt kjørt ut av garasjen, spørsmål vi må søke å finne svar på er hvordan dette kunne ha hendt, og hvem som står bak. Vi registrerer at bilen er funnet nå, og avventer en anmeldelse for bilbrukstyveri, sier han til Altaposten.

Nilsen forteller at biltyverier regnes å være av det grove slaget, ikke minst da det er snakk om store verdier:

– Utgangspunktet er at slikt er straffbart. Det medfører mange problemer for den eller de som rammes av slikt. Bilen kan selvfølgelig bli funnet igjen, men ofte er bilen både skadet og totalvraket. Og selv om man har gode forsikringsordninger, så blir det alltid tapere i slike saker. Det er gjerne egenandeler for forsikringstaker, og i tillegg er det du og jeg som må dekke inn kostnadene forsikringsselskapene har – dermed går tyverier utav fellesskapets verdier, påpeker Nilsen.