Sykehuset stanser inntak av pasienter etter positiv koronatest

Hammerfest sykehus.  Foto: Finnmarkssykehuset / NTB

Finnmarkssykehuset melder fredag morgen at Hammerfest sykehus stanser alle innleggelser på medisinsk sengeenhet, med unntak av øyeblikkelig hjelp-pasienter fra Hammerfest og Måsøy.

Stansen gjelder fra i dag og i første omgang fram til 14. juni.

– Medisinske ø-hjelp-pasienter fra andre kommuner blir i den aktuelle perioden sendt til Kirkenes, Alta eller Tromsø. For de andre fagområdene tar sykehuset imot øyeblikkelig hjelp, som normalt, heter det i en pressemelding.

Her fremgår det at årsaken til stansen er smittesporing etter en positiv koronatest.

– Det gjennomføres i tillegg massetesting av ansatte på berørte avdelinger for å få oversikt over situasjonen raskt.

Finnmarkssykehuset opplyser videre at to pasienter er innlagt med covid-19, tre ansatte er bekreftet smittet og er nå i isolasjon. I tillegg er åtte i karantene/ventekarantene.

Slik var den første natta etter gjenåpning

Dette skjedde mens du sov:

Alta:

Utpå kvelden ble politiet kontaktet av vakter etter at en person hadde vært ufin mot en gjest på stedet. Vedkommende ble bortvist.

Litt etter fikk politiet melding om en vanskelig gjest på et utested.

– Personen skal ha gjort fra seg i buksa si og var lite delikat. Pålegg om dra fra sentrumsområdet, skriver politiet.

En annen person bestemte seg for å urinere like bak en politibil parkert i sentrum, noe som førte til at vedkommende ble anmeldt.

En uteplass anmelder en person, etter at de utførte hærverk inne på plassen. Personen fikk også pålegg om å forlate sentrum.

Nærmere fire på morgenen fant politiet en meget beruset person i grøfta. Patruljen fikk vekket mannen i slutten av førtiårene og kjørt han hjem.

Hammerfest:

Politiet traff på en mann i slutten av tyveårene som var for full til å være i sentrum. Fikk pålegg om å holde seg unna.

Litt etter ble en mann i slutten av tyveårene funnet med moderate kuttskader i ansiktet.

– Blir fraktet til sykehuset med mistanke om hjernerystelse. Sak vil bli opprettet og etterforsket.

Senere traff en patrulje på en mann som blant annet kastet trafikkskilt ut i gaten.

– Skal i tillegg ha slått en politibetjent i magen når han ble kontaktet. Tatt med inn i arrest og anmeldes, skriver politiet.

En annen mann ble tatt med i arresten fordi han ikke etterkom et pålegg, også han ble anmeldt.

En annen person yppet til bråk på et utested og ble bortvist.

Nærmere stengetid ble en mann bortvist fra et av utestedene, og fikk pålegg om å holde seg unna sentrum.

Kirkenes:

Tidlig på kvelden fikk politiet melding om en høylytt fest i en leilighet. Festdeltakerne lovte å roe seg.

Ellers i landet:

I Trondheim svimte folk av i trengselen for å komme inn på utsteder første gjenåpningskveld. Andre steder har det vært masseslagsmål og amper stemning.

Det var mange steder i landet lange køer for å komme inn på utestedene. Utenfor Justisen i Oslo var køen opptil 65 meter lang, ifølge NTBs fotograf på stedet.

En mann behandles for hodeskader etter at han ble utsatt for vold ved Stortorget i Oslo i natt. Ifølge politiet dreier det seg om alvorlige skader. Ingen er pågrepet i saken.

I Øvre Slottsgate ble en mann knivstukket i foten. Politiet leter etter mellom tre og fem personer som har løpt fra stedet.

Bjørn Martin Lyng & NTB

Det norske samfunnet gjenåpnes i morgen

Statsminister Erna Solberg (H) kunngjorde fredag at Norge snart skal gjenåpnes.  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

– Dette er en merkedag, sa statsminister Erna Solberg (H) på pressekonferansen fredag – 561 dager etter at Solberg innførte de strengeste tiltakene i fredstid i Norge.

Gjenåpningen betyr at enmetersregelen ikke gjelder lenger, at det er slutt på kravet om bordservering og innslippsstopp på utesteder, og at antallsbegrensningene på arrangementer oppheves.

Helseminister Bent Høie (H) benyttet også sjansen til å brette sammen tommestokken sin.

– Kortversjonen av dette: Nå kan vi leve som normalt, sa Solberg, som takket alle som bor i Norge for innsatsen.

Grundig vurdering

Statsministeren pekte på at smittetallene synker, at sykehusinnleggelsene har flatet ut, og at regjeringen i løpet av få uker forventer at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinert.

– Koronaviruset kommer til å være blant oss også i årene framover, men vaksinasjonen har i stor grad tatt brodden av pandemien, sa statsministeren.

Både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har anbefalt regjeringen å gå over til en normal hverdag med økt beredskap ved månedsskiftet. Folkehelseinstituttet mener også at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll eller true helsetjenestens kapasitet framover.

– Dette er bakgrunnen for at regjeringen etter en grundig vurdering har kommet til at vi i morgen klokka 16.00 går over til en normal hverdag, sa statsministeren.

I praksis betyr det at noen fortsatt vil bli smittet og syke, og statsministeren understreket at uvaksinerte personer nå må gå og vaksinere seg.

– Jeg tror ikke alt blir akkurat som før. Jeg tror det som vi har vært igjennom, vil prege oss resten av livet, på godt og vondt, sa Solberg.

Ga Høie en klem

På spørsmål fra NTB om det er mulig å få se en klem eller et håndtrykk mellom helseminister Bent Høie (H) og statsministeren, svarte Høie.

– Nei, ikke håndtrykk, men vi kan klemme.

Han understreket at de to har kunnet klemme hverandre en god stund allerede fordi de begge er fullvaksinert.

– Men håndtrykkene må vi vente med til i morgen, sa Solberg.

Den avtroppende statsministeren sier det er veldig deilig nå å kunne åpne Norge opp igjen.

– Det norske folk har gjort en enorm innsats i denne perioden. Det er veldig mange det er grunn til å takke for at vi har fått dette til, sa hun.

Lemper på innreiseregler

I tillegg til at ulike restriksjoner innenlands oppheves, blir det også lørdag ettermiddag lempet på innreisereglene til Norge.

Innreiserestriksjoner fra EU/Schengen, Storbritannia og såkalte lilla land blir opphevet. Reisende fra oransje områder og barn under 18 år må ikke lenger i innreisekarantene.

Videre fjernes karantenehotell som krav, men det opprettholdes som et tilbud for dem som ikke har et egnet karantenested, og Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til land utenfor EU/EØS, Storbritannia og Sveits, forlenges ikke når det utløper 1. oktober.

Fortsatt noen råd

Til tross for lettelsene i samfunnet vil det fortsatt være krav om at man skal isolere seg hvis man har covid-19, og trafikklysmodellen er utgangspunkt når det gjelder smittevern i skoler og barnehager.

Personer som får symptomer på luftveisinfeksjon, bør fremdeles teste seg. Det gjelder også vaksinerte.

– Vi beholder også de rådene vi har blitt så godt kjent med: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke, sier Solberg.

NTB-Oda Ertesvåg

Sju fartssyndere i Rafsbotn

Illustrasjonsbilde. 

Utrykningspolitiet melder på twitter at de har gjennomført fartskontroll i Rafsbotn. Her ble sju fartsyndere ble påskjønnet med forenklet forelegg. Høyeste fart ble måt til 72 km/t i 50 sonen.

Kostbart med feil lysbruk

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Finnmark politidistrikt melder om at Alta-politiet torsdag kveld stanset en mopedbil.

Årsaken var feil lysbruk.

– Fører vedtok forenklet forelegg på 2.750 kroner på stedet, opplyser politiet.

19 nye smittetilfeller i Tromsø

Det er det siste døgnet registrert 19 nye smittetilfeller i Tromsø.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det er registrert 19 nye koronasmittede i Tromsø det siste døgnet, én mer enn dagen før.

231 personer er i isolasjon på grunn av koronasmitte. Én person er i innreisekarantene på karantenehotell, melder kommunen på sine nettsider.

I alt fem personer er isolert i regi av kommunens koronasenter som følge av koronasykdom.

(©NTB)

NTB

Fikk forelegg, bil ble avskiltet

Politiet melder via twitter om at en mann i 50-årene er ilagt forenklet forelegg for mobilbruk under kjøring.

– I tillegg ble bilen han kjørte avskiltet på grunn av bruksforbud, melder politiet.

Tre førere bøtelagt på Amtmannsnes

Illustrasjonsfoto  Foto: Merete Arnesen

Utrykningspolitiet opplyser på twitter at de har gjennomført fartskontroll på Amtmannsnes. De oppsummerer med at tre sjåfører er ilagt forenklet forelegg for høy fart. De opplyser at høyeste fart ble målt til 75 km/t i skiltet 50-sone.


Tana: Leteaksjon etter mann i 70-årene

Finnmark politidistrikt skriver i 10.30-tiden at det er satt i sving en leteaksjon i Tana.

– Mann i 70-årene som har stukket fra en institusjon i Tana Bru. Han er godt trent, har kort, grått hår og er ikledd lyseblå jeans, svart vaffeljakke og muligens strikkelue, heter det fra politiet.

Rundt en halvtime senere meldes det at mannen er funnet i god behold.

Bøtela ung UTV-sjåfør

Politiet i Finnmark melder torsdag morgen om at en gutt i slutten av tenårene har blitt bøtelagt. Grunnen er at UTV-en til vedkommende ikke hadde synlig bilskilt, skriver politiet på sin Twitter-konto.

15 fiskere utestenges fra Altaelva

15 fiskere er neste år utestengt fra fiske i Altaelva.  Foto: Tom-Birger Anundsen

Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) har gjentatte ganger sendt ut påminnelser om at fangstrapporter for årets fiske i Altaelva skal leveres inn. Fiskere som unnlot å levere denne før forrige fredag ville bli utestengt fra neste års fiske i Altaelva.

Til tross for flere påminnelser har altså 15 fiskere ikke levert inn noen fangstrapport. Det forteller ALI-sjef Vegard Ludvigsen onsdag.

– Det er en økning fra 11 fiskere i fjor.

Forrige uke fortalte og Ludvigsen til Radio Alta at man ville havne på rett i overkant av 9 tonn fangstet laks. Fullstendige fangsttall er nå kommet inn, og sluttresultatet er noe hyggeligere.

– Totalt ble det tatt 9,6 tonn under årets fiske, opplyser Ludvigsen.


Risikerer utestengelse fra Altaelva: – Fristelsen blir for stor

ALI-sjef Vegard Ludvigsen etterlyser både fangstrapporter og gode holdninger ved Altaelva.Store endringer for neste års kortsalg: – Ønsker ikke flere stråmenn

ALI-sjef Vegard Ludvigsen avslørte både fangsttall og endringer i neste års kortsalg denne uka.Pukkellaksen er det mange av, men denne arten er ikke påvist: – Fornøyd

Så langt er det funnet null oppdrettslaks i Altaelva og Repparfjordelva.

Brannvesenet rykker ut til sentrum

Brannvesenet rykket onsdag ettermiddag ut til Parksenteret i Alta sentrum: – Teknisk årsak til alarm, melder 110-sentralen.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

Brannvesenet rykker ut til automatisk brannalarm i Alta sentrum, heter det i en twitter-melding fra 110-sentralen onsdag ettermiddag klokken 18.

Vaktleder ved operasjonssentralen, Ben Emanuelsen, opplyser til avisa at brannvesenet akkurat er ankommet stedet.

– Det skal være ved sentrumsparken, men vi vet foreløpig ikke mer enn at en brannalarm er utløst der, sier vaktlederen.

Da Altaposten er ved stedet står det en brannbil i gågaten utenfor Parksenteret.

– Teknisk årsak til alarm. Brannvesenet returnerer, melder 110-sentralen i en oppdatering klokken 18:25.

Tre dekker halve veien

Et tre dekker delvis veien ned mot Spikergjerdet på Thomasbakken, formodlig som følge av vind.  Foto: Roald Jungård

Det blåser kraftig i disse dager, og meteorologene har bedt folk være påpasselige med sine eiendeler og å feste disse.

Vinden fører og til utfordringer trafikalt i Alta. 110 Finnmark skriver nemlig på twitter at et tre dekker halve veien på Thomasbakken. Dette skal være i bakken ned mot Spikergjerdet.

Det ramler og inn tips om at det også andre steder er trær som kan skape utfordringer i Alta. Bilister og fotgjengere gjør det nok derfor lurt i å være ekstra påpasselig i ruskeværet.

Til legevakta med brannskader: – Må finne ut hva som har skjedd

  Foto: Anastasiya Fedotova

Finnmark politidistrikt omtaler onsdag i 11.30-tiden en ulykke som skal ha skjedd i Alta på formiddagen.

– En mann har blitt bragt til legevakta for behandling av brannskader etter en arbeidsulykke på en restaurant, heter det fra Finnmark politidistrikt.

Arbeidsulykka skjedde på Alattio i Alta sentrum. Mannen er 35 år gammel og har fått skader i ansiktet.

– Han er fortsatt hos legevakta og blir tatt godt vare på, vi håper alt går bra. Vi hadde en prat med politiet, så nå må vi bare finne ut hva som har skjedd, sier Lababidi «Mimo» Mouawia til Altaposten like før klokka 13.

Avskiltet kjøretøy på Elvebakken

Illustrasjonsfoto  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet i Finnmark melder klokken 21:38 at de litt tidligere på kvelden avskiltet et kjøretøy på Elvebakken.

– Grunnen for at vi tok skiltene var at forsikringen ikke var betalt, heter det fra politiet.

Hyttebrann i Tana

110-sentralen, illustrasjonsbilde.  Foto: Håkon Mosvold Larsen

110-sentralen i Finnmark melder tirsdag klokken 17:42 at brannvesenet rykker ut på melding om brann i en hytte i Tana.

– Det er ikke personer i hytta og ingen er skadet. Hytta ligger cirka 12 kilometer fra nærmeste vei og brannvesenet er for øyeblikket på vei med UTV, sier vaktleder Christian Randal Eriksen til avisa.

Politiet i Finnmark melder at hytta ligger ved Savetjavrritt.

– Politiet rykker ikke ut til området i dag. Vi vil foreta en åstedsundersøkelse i ettertid. Sak blir rutinemessig opprettet, heter det fra politiet.

38 smittetilfeller i Tromsø

Tromsø kommune melder om 38 nye smittetilfeller det siste døgnet. En økning fra 21 mandag.  Foto: Marianne Løvland / NTB

Tromsø kommune melder på egne sider at antallet nye positive det siste døgnet er 38. Det er en økning fra 21 smittetilfeller mandag.

To pasienter ligger for tiden på UNN i Tromsø som følge av covid-19, og 236 personer er nå isolert på grunn av covid-19 i kommunen.


Innstilte ferger og redusert plass

  Foto: Arkiv/Kari Karstensen

Vegtrafikksentralen nord kommer tirsdag morgen med et par meldinger som gjelder fergetrafikken i Loppa kommune.

Det er først snakk om strekningen Øksfjord-Hasvik, hvor det tirsdag og onsdag vil være redusert plass, på grunn av frakt av farlig last. Avgangene det gjelder er tirsdag kl. 20.00 (Øksfjord-Hasvik) og onsdag kl. 06.00 (Hasvik-Øksfjord). Kapasiteten er satt til max 25 passasjerer.

På strekningen mellom Sør-Tverrfjord og Bergsfjord innstilles i dag to avganger, det skyldes tekniske problemer med drivstoffmåleren. Det gjelder avgangen fra Sør-Tverrfjord kl. 13.30 og avgangen fra Bergsfjord kl. 13.50.

Militærøvelse i Alta

Denne uka vil tanks og andre militære kjøretøy være å se på Finnmarks veier.  Foto: Anastasiya Fedotova

Forsvaret melder at de skal ha beredskapsøvelse i Finnmark denne uken. Det vil innebære stor militær trafikk på E6 fra Nord-Troms, helt til Lakselv.

– Denne øvelsen er først og fremst Forsvarets måte å vise tilstedeværelse på, og prioriteringen Finnmark har. Vi viser evne og vilje til å forsvare landsdelen med alle ressurser. Dette er også vår måte å vise reaksjonsevne og evne til å samvirke der vi synkroniserer og koordinerer beredskapen vår med andre deler av Hæren og Forsvaret, sa sjef for Brigade Nord, Pål Berglund ifølge Altaposten fredag.

Anastasiya Fedotova

Sjåfører med alt på stell

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad

Politiet gjennomførte mandag trafikkontroll på Aronnesveien med tanke på adferd.

25 førere kontrollert. Ingen reaksjoner, skriver Finnmark politidistrikt på Twitter.

Politiet gjennomførte senere på dagen en ny trafikkontroll. Denne gangen ved Bossekop. 30 førere ble kontrollert opp mot rus og dokumenter.

– Ingen reaksjoner, konkluderer politiet.

Like før klokken 9 tirsdag morgen meldte politiet om nok en trafikkontroll, denne gangen ved Komsa skole, med fokus på beltebruk, mobilbruk og sikring av barn. Ingen reaksjoner her heller.

– Det ble også delt ut reflekser til de barna som var flinke til å bruke hjelm og trille sykkelen over gangfeltet. Tommel opp for det, fortsett slik, skryter politiet via sin Instagram-profil.

Rykker ut til brann i badstue

Illustrasjonsfoto.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Klokken 18:20 mandag ettermiddag melder 110-sentralen i Finnmark via twitter at brannvesenet rykker ut på en melding om brann i badstu i Isbjørnhallen i Hammerfest.

Politiet i Finnmark opplyser at det er ei badstue i damegarderoben dette gjelder.

– Brann er inne på stedet med personell for sjekk. Alle evakuert fra lokalet.

– Det skal ha vært åpne flammer, heter det fra politiet.

Trafikkulykke i gamle sentrum: – Ingen personskader

Ambulansen rykket ut til en trafikkulykke i gamle sentrum, men politiet forsikrer at det ikke er noen personskader.   Foto: Privat

Litt over klokken 15: 30 mandag ettermiddag blir Altaposten tipset om en trafikkulykke på E6 før rundkjøringen i gamle sentrum.

– Det stemmer, har vært en liten trafikkulykke ved rundkjøringen ved Ekornsvingen, sier operasjonsleder ved politiet i Finnmark, Lars Rune Hagen.

– Det er to biler som har vært borti hverandre, men det er ingen personskade, fortsetter operasjonslederen.

Han legger til at politiet for øyeblikket er på stedet for å dirigere trafikken.

– Den ene bilen står litt uhøvelig til i forhold til annen trafikk, så politiet er på stedet for å dirigere trafikken, avslutter Hagen.

I en twitter-melding skriver politiet at ingen sak opprettes.

21 nye smittetilfeller i Tromsø

Tromsø.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø har registrert 21 smittetilfeller sist døgn. Det er nedgang fra torsdag, da kommunen satte smitterekord med 49 smittetilfeller.

225 personer er i isolasjon på grunn av koronasmitte. To personer er i innreisekarantene på karantenehotell, mens tre sitter der i regi av arbeidsgiver.

Universitetssykehuset Nord-Norge har mandag to innlagte koronapasienter, begge i Tromsø.

(©NTB)

NTB

Smittetilfelle i Kautokeino i helgen

(Illustrasjonsfoto)  Foto: Ketil Gjelstein Bjærke / NTB

En person testet lørdag kveld positivt for covid-19 ved luftveisklinikken på Kautokeino helsesenter. Det melder Kautokeino kommune på egne hjemmesider.

Vedkommende har ingen nærkontakter i Kautokeino. PCR-test forventes å komme i begynnelsen av uka.

Penger til bredbånd i Vestre Loppa

Kommunestyret i Loppa har bevilget økonomisk støtte til utbygging av bredbånd i Sør-Tverrfjord og på Sandland.  Foto: Arkiv/Kari Karstensen

Et enstemmig kommunestyre i Loppa kommune har vedtatt å gi økonomisk bidrag til bredbåndsutbygging i Vestre Loppa. Kommunen bidrar med 312.000 kroner til utbygginga i Sør-Tverrfjord og 372.000 kroner til utbygginga i Sandland. Dette utgjør 25 prosent av den totale kostnaden.

Saken var ikke på den utsendte sakslista til kommunestyret, men ble likevel behandlet på grunn av kort svarfrist til Statsforvalteren. Ordfører Stein Thomassen påpekte at de ønsket en løsning som dekker hele kommunen. Midlene skal tas fra fritt disposisjonsfond.

Tre personer i ATV-ulykke

Natt til søndag fikk politiet melding om en trafikkulykke med personskade i Store Kvalfjord på Stjernøya.

En ATV kjørte ut av veien. To luftambulanser, samt politiet og brannvesenet fra Alta rykket derfor ut til stedet.

Tre personer skal ha vært involvert i ulykken. Alle ble fløyet til Tromsø (UNN).

– En av dem er alvorlig skadet og bevisstløs, de to andre er lettere skadet, opplyser politiet.

Loppa får 1 million kroner i utbytte

Loppa kommune får utbetalt 1 million kroner i utbytte fra Ymber.  Foto: Lill Vivian Hansen

Ymber AS betaler ut 12 millioner i utbytte. Loppa og Kvænangen kommuner får med dette utbetalt 1 million kroner hver, mens Kautokeino kommune får utbetalt 2 millioner kroner. Dette ble kommunestyret i Loppa informert om i kommunestyremøtet 16. september.

I saksutredningen fremkommer det at generalforsamlingen i Ymber AS har vedtatt et utbytte på 6 millioner koner for 2020 samt et tilleggsutbytte på 6 millioner kroner for 2021. 12 millioner kroner skal derfor fordeles på aksjonærene. Loppa kommune og Kvænangen kommune får med sine fem aksjer utbetalt 1 million kroner hver, mens Kautokeino kommune med 10 aksjer får utbetalt 2 millioner kroner. De resterende aksjonærene, Kåfjord kommune, Nordreisa kommune, Skjervøy kommune og Troms Kraft får 2 millioner koner hver i utbytte, totalt 12 millioner kroner.

Feil om kampstart

  Foto: Espen Tangstad

Det har vært annonsert at kampstart i oppgjøret mellom Alta og Florø der Alta spiller på bortebane er lørdag klokken 17. Det er basert på terminlista som senere har blitt oppdatert.

Kampen er flyttet en time fram, det vil si at den starter klokken 16, mens sendingen til Radio Alta starter 15:30.

Anastasiya Fedotova

Avlyser årets eldredag

Bildet er fra da Eldrerådet for noen år siden arrangerte eldredagen på vertshuset, 100 stk møtte opp på underholdning, middag, dessert og kaffe.  Foto: arkivfoto: Odd Magne Haugen

1. oktober er den internasjonale eldredagen, i den forbindelsen har vanligvis Eldrerådet i Alta arrangert tilsetning for de eldre med servering og forelesninger om aktuelle temaer. Men i år som i fjor, så Eldrerådet seg nødt til å avlyse arrangementet på grunn av korona og antallsrestriksjoner. Vanligvis har mellom 70-90 stykker møtt opp på Eldrerådets arrangement for å markere eldredagen.


Årets eldredag avlyses

På grunn av den usikre situasjonen rundt Covid-19 avlyses årets eldredag i Alta.

Arbeiderpartiet størst i Loppa

Loppa Arbeiderparti har en oppslutning på 36,10 prosent.   Foto: Anne Mari Aalberg

I Loppa kommune beholder Arbeiderpartiet sin store oppslutning. De har gått opp med to prosentpoeng siden forrige Stortingsvalg og har en oppslutning på 36,10 prosent. Nest største parti er Senterpartiet med 15,9 prosent, tett fulgt av Fremskrittspartiet med 15,5 prosent. Høyre følger trenden i resten av Finnmark og mister oppslutning. Loppa Høyre har gått ned med 6,1 prosentpoeng og har nå en oppslutning på 11,5 prosent. De er likevel fjerde største parti i Loppa.

Totalt har 72,4 prosent av de 660 stemmeberettigede avgitt stemme.

Partinavn

%-vis oppslutning

Endring

Ap

36,10%

2,0 pp

Sp

15,90%

-0,2 pp

Frp

15,50%

-0,8 pp

H

11,50%

-6,1 pp

SV

6,10%

-1,2 pp

Rødt

4,40%

3,3 pp

Demokratene

3,40%

2,6 pp

Pf

2,10%

2,1 pp

MDG

1,90%

-0,4 pp

KrF

1,00%

-0,7 pp

Liberalistene

0,60%

0,6 pp

V

0,60%

0,2 pp

Alliansen

0,40%

0,4 pp

Industri- og Næringsp.

0,40%

0,4 pp

Helsepartiet

0,00%

0,0 pp

Partiet De Kristne

0,00%

-0,2 pp

Partiet Sentrum

0,00%

0,0 pp