Krever umiddelbar stans i drifta på Eira Siida

Ordfører i Kautokeino kommune Hans Isak Olsen.  Foto: Johan Mathis Gaup

Kautokeino kommune krever umiddelbar stans i drifta hos reiselivsbedriften Eira Siida og truer med tvangsmulkt, forelegg og gebyr. Dette melder Guovdageainnu Lagasradio (glr.no) på sine nettsider.

Eira Siida ligger ved Andarjavri i Kautokeino kommune. Ifølge egen facebookside leier familiebedriften ut koselige hytter og leiligheter. I tillegg formidler de aktiviteter i Kautokeino.

Kommunen hevder at flere av bygningene på tomta er ulovlig oppsatt.

Ordfører i Kautokeino kommune. Hans Isak Olsen. sier til nærradioen at reiselivsaktøren ikke har ønsket å rette seg etter lover og regler.

– Dessverre måtte vi gå til dette skrittet, og inntil det er ordnet opp i, får de ikke bruke bygningene til noe, sier Olsen.

Det er fortsatt ikke fastsatt når tvangsmulkten trer i kraft. Ifølge Olsen blir avgjørelsen også støttet av FeFo.

Eira Siida har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor GLR.

Rykket ut til bensinstasjon

Torsdag morgen omtaler politiet en utrykning i Alta:

– Politiet rykket ut til en bensinstasjon etter at en alarm var utløst. Det viste seg at det hadde vært en mannlig kunde i 30 årene som hadde oppført seg dårlig overfor betjeningen, melder politiet

Mann pågrepet for trusler og vold

Natt til torsdag melder politiet om en voldsepisode i Alta:

– Mann i 30-årene pågrepet for trusler og vold mot en annen mann i 30-årene, opplyser politiet.

– Den som ble utsatt for volden oppsøkte helsevesenet for undersøkelse. Sak opprettet, heter det videre fra politiets side.

Ber kommunens innbyggere ta situasjonen på største alvor

(Illustrasjonsfoto)  Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

I en pressemelding sendt fra kommunens kriseledelse påpekes viktigheten av at Alta kommunes innbyggere fortsetter å følge smittevernreglene, selv om man kanskje er lei og sliten av tiltakene.

– Vi har allerede seks personer som er påvist koronasmittet i Alta, og ønsker ikke at dette tallet skal øke ukontrollert, skriver kriseledelsen.Helt avgjørende at man følger rådene

Fra kommunens kriseledelse påpekes det fortsatt at det er helt avgjørende at alle fortsetter å følge helsemyndighetenes råd om å holde fysisk avstand, vaske hendene ofte, bruke håndsprit når vann ikke er tilgjengelig og bli hjemme når man er syk.

– På nyhetene de siste månedene har vi lest og hørt om at smitten sprer seg i kommuner sørpå. Da er det lett å tenke at «det er så langt unna, det rammer ikke meg», skriver de videre.

Hammerfest har som kjent i skrivende stund 25 bekreftet smittede med covid-19 og 170 personer i karantene. Når man ser hvor hurtig smitten sprer seg i nabokommunene så er det naturlig å bli bekymret.

– Det er ingen grunn til å senke skuldrene å tenke at «dette rammer ikke oss i Alta». Derfor ber vi om at Alta kommunes innbyggere fortsatt tar situasjonen på største alvor. Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der vi får ukontrollert smitteutbrudd i Alta. Vi må alle ta vårt ansvar for å beskytte og verne om de mest sårbare i samfunnet vårt, skriver kriseledelsen.

Alle med symptomer skal testes

Kommunens kriseledelse påpeker at alle med symptomer skal testes uavhengig av mistanke om smitte.

– Alle som lurer på om de kan være smittet, uavhengig av symptomer kan også melde seg til testing, heter det videre.

For bestilling av testing kan du ringe koronatelefonen på nummeret 913 90 344. Telefonen er bemannet fra klokken 08.00-15.00 mandag til fredag.

På Alta kommune sin hjemmeside vil fortløpende oppdateres ved endret åpningstid på koronatelefonen.

NTB

Nå: Alta har seks smittede, fire tilfeller siste døgn

Tirsdag kveld opplyste ordfører Monica Nielsen om to positive koronaprøver, onsdag formiddag melder hun om to nye positive testresultat.  Foto: Jarle Mjøen

Etter at Alta i forrige uke fikk sine første to tilfeller siden april, er det siste døgn kommet fire positive prøvesvar på personer bosatt i Alta.

Det vil si at status tirsdag formiddag er seks personer med koronasmitte.– De seks sitter alle i hjemmeisolasjon nå, opplyser ordfører Monica Nielsen.

  • To av de smittede i Alta har tilknytning til utbruddet i Hammerfest, disse to bor i samme husstand.
  • Minst to av de smittede har vært i «røde» land og har fått påvist smitte i etterkant av dette.
  • De to siste er husstandsmedlemmer av personer som har vært i karantene og som nå har fått påvist smitte. Disse har status som «nærkontakter» av smittede.
  • De seks smittede fordeler seg dermed på tre forskjellige husstander.

– De to nærkontaktene er personer som har sittet i karantene etter at andre i deres krets har fått positivt testresultat. De har blitt smittet i Alta, av personer som vi har kontroll på. Disse to har hverken vært innlagt ved Hammerfest sykehus, og de har heller ikke vært på reise i utlandet, sier Nielsen.

«Det er kjent smittevei på samtlige personer og det er gjennomført omfattende smittesporing. Pr dato har man oversikt over nærkontakter til de som er påvist smittet. Disse sitter nå i karantene», skriver kommunen i en pressemelding.


Nytt smittetilfelle i Alta, er ikke i kretsen til den andre smittede

Ordfører Monica Nielsen forteller at også denne smittede kom fra rødt land og fikk positivt svar etter prøvetaking på Gardermoen.


– Vi har per nå 19 personer som sitter i karantene, sier ordføreren.

Ordføreren sier at kommuneoverlegene mener å ha god kontroll på situasjonen. Testingen pågår for fullt.

– Vi har testet rundt 140 personer på mandag, 40 på tirsdagen, sier Nielsen.

– Hvordan er helsetilstanden på de seks smittede?

– Ingen av de seks er innlagt på sykehus, men er hjemme i isolasjon. De er i kontakt med helsevesenet i Alta.

– Har noen av dem vist symptomer på smitte?

– Generelt rundt de seks smittede så har det ikke vært vurdert sykehusinnleggelse, da ingen av dem har vært så syk at dette har vært aktuelt.Som følge av den siste tids smitteoppblomstring, velger kommunen å sette koronaavdelingen i beredskap.

– Det jobbes nå iherdig med praktiske løsninger og beredskap for at avdelingen kan tas i bruk på kort varsel, skriver kommunen i en pressemelding.

Her fremgår det videre at kommunen ikke vil ilegge en generell karantene for personer som kommer fra Hammerfest sykehus. Enkelte kommuner har bedt sine innbyggere gå i karantene etter sykehusbesøk i Hammerfest, som følge av smitten ved sykehuset.

170 i karantene i Hammerfest

170 sitter i karantene, mens 25 er smittet i Hammerfest.  Foto: Ole Berg-Rusten

Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) opplyser at totalt 25 personer er bekreftet smittet og at 170 personer er i karantene i kommunen.

Siden forrige pressekonferanse tirsdag formiddag har to utenlandske arbeidere testet positivt, det har også to nærkontakter og en ung mann som kommunen antar kan ha blitt smittet på Brygga Mathus 8. oktober.

– Denne personen har reist til Tana alene i bil, og det er 12 -13 nærkontakter i Tana kommune. Videre er det fire nærkontakter i Hammerfest, sa ordføreren.

Totalt er 170 personer er i karantene i kommunen. To tredeler av disse er tilknyttet Hammerfest sykehus. 15 av de smittede er helsepersonell ved sykehuset.

– Vi venter mer smitte, og det er en uoversiktlig situasjon. Viruset sprer seg nå i Finnmark, sa Sivertsen Næss og pekte blant annet på et smittetilfelle i Alta.

141 personer ble testet for viruset tirsdag.

Tre personer fra det nasjonale smittesporingsteamet ved FHI har nå ankommet Hammerfest, opplyste kommuneoverlege Sonni Schumacher på pressekonferansen. Fra nå skal kommunens smittesporingsteam og sykehusets smittesporingsteam jobbe sammen.

(©NTB)

NTB

Tana: 12 i koronakarantene

Ordføre Helga Pedersen i Tana kommune opplyser ifølge iFinnmark at en person har testet positivt her. 12 personer som har hatt kontakt med den smittede er ifølge avisa satt i karantene.

Personen skal ha blitt smittet på en restaurant i Hammerfest. Vedkommende har hatt normal omgang med mennesker,

Helseregioner vil ha mer testing av nytt redningshelikopter

Norges nye redningshelikoptre AW101.   Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Både ved St. Olavs hospital i Trondheim og ved Haukeland sykehus, hvor testlandinger ble gjort i fjor høst, var det utrygt for folk i nærheten da helikopteret landet, viser en ny rapport. Flere helseregioner krever derfor mer testing for helikoptrene tas i bruk, melder NRK.

«Syklister og barnevogner kan ikke transporteres trygt ved siste fase av inn- og utflyging», heter det om landingen ved St. Olavs hospital i rapporten, som er laget av Luftforsvaret på oppdrag fra Nawsarh og Justis- og beredskapsdepartementet, som leder anskaffelsen.

Åtte av de 16 redningshelikoptrene til en verdi av 16,8 milliarder kroner har kommet til Norge. Alle de nye helikoptrene skal være tatt i bruk i løpet av 2022, men flere helseregioner ønsker mer testing av de nye helikoptrene.

Justis- og beredskapsdepartementet sier det er et mål at nye redningshelikopter skal operere sikkert og trygt innen de oppdrag som redningshelikoptertjenesten utfører. Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik skriver i en epost til NRK at det kan fordre mer eller mindre omfattende tiltak.

– Hvorvidt det skal foretas flere tester er en vurdering som må foretas på prosjektfaglig og operativt nivå, skriver han.

(©NTB)

NTB

– Ingen mistanke om noe kriminelt

Mannens ATV ble tatt med av politiet etter funnet.   Foto: Johan Mathis Gaup

Det var tirsdag klokken 18.20 at politiet meldte på twitter at de hadde funnet en mann i 50-årene omkommet ved sin ATV, 20 meter fra E45 nord for Kautokeino.

I forkant av hendelsen ble mannen meldt savnet etter at man ikke hadde hørt fra mannen siden fredag. Det var en billist som gjorde funnet av ATV-en fra vegen, og etter hvert ble det klart at den savnede mannen lå ved siden av.Mistenker ikke noe kriminelt

Ved politiets operasjonssentral kan Bjørn Tormod Syversen fortelle at det etter rutiner opprettes undersøkelsessak i forbindelse med funnet.

– Vedkommende blir sendt til obduksjon, men det er ingen mistanke om at det har hendt noe kriminelt, påpeker han.

Pågrepet etter vold mot parkeringsvakt

Politi - illustrasjonsbilde  Foto: Tom Skoglund

I en twitter-melding Klokken 18:18 tirsdag ettermiddag skriver Politiet i Finnmark om at en mann i 30-årene er pågrepet i Alta etter å ha utsatt en parkeringsvakt for vold. Hendelsen ble meldt inn til politiet klokken 15:00.

– Parkeringsvakten hadde ikke behov for helsebistand. Gjerningsmannen er avhørt og nå løslatt, står det videre.

Savnet mann funnet død nord for Kautokeino

Politiet og Reinpolitiet var på plass nord for Kautokeino etter meldingen.  Foto: Johan Mathis Gaup

Politiet i Finnmark melder klokken 18.20 tirsdag ettermiddag om en mann i 50-årene som er funnet omkommet ved sin ATV – 20 meter fra E45 nord for Kautokeino.

Politiet melder videre at mannen i forkant av dette ble meldt savnet.

– Politiet er på stedet, ukjent årsak, står det videre i meldingen.

Ikke hørt fra mannen siden fredag

Politiets operasjonsleder, Eirik Pedersen, sier til Altaposten at mannen, som er hjemmehørende i Kautokeino, ble meldt savnet tirsdag klokken 15.

– Da hadde ikke melder hørt fra mannen siden fredag, opplyser operasjonslederen.

Politiet dro ut i terrenget for å sikre eventuelle spor.  Foto: Johan Mathis Gaup

Oppdaget ATV

Pedersen sier videre at det var en bilist som tirsdag ettermiddag oppdaget en ATV som sto i skogen noen meter unna veien. Etterhvert ble det klart at savnede lå ved siden av.

– Vi vet ikke årsaken, om det er sykdom eller en ulykke. Politiet undersøker nå saken, avslutter operasjonslederen.

Familien til den omkomne er varslet.

Holder strekningen stengt hele vinteren

Veien fra krysset Gargiaveien/Øvre Stengelsen til Øvre Stengelsen 8 blir fortsatt stengt.  Foto: Google Maps

Avdelingen kommunalteknikk ved leder Magne Opgård melder tirsdag at Øvre Stengelsen blir stengt for gjennomkjøring også vinteren 2020/21.

Det er snakk om strekningen fra krysset Gargiaveien/Øvre Stengelsen til Øvre Stengelsen 8. Her vil det ikke bli brøytet i vinter.

– Årsaken til stengingen er utglidning og ustabile masser i bakken ned til Øvre Stengelsen. Ny vurdering vil bli gjort til våren 2021, sier Opgård.

Adkomsten til boligene går via Detsikaveien, og veien herfra og til Øvre Stengelsen 8 driftes som normalt.

– Nytt vogntog i grøfta på E45

Yrkessjåfør Jonny Johansen tipser om at det mandag ettermiddag står et vogntog i grøfta i krysset mellom E45 og Rv92 - Gievdneguoika-krysset.

– Dette er det andre utenlandske vogntoget på kort tid som har fått problemer langs E45. I helga sto en kar fast i Kløfta, nå er det en toakslet semi som står fast her, sier Johansen til Altaposten i halv to-tiden.

Han påpeker at to-akslingene ikke er egnet for forholdene i nord, og mener at disse to tilfellene er bevis på det.Johansen ønsker å gjøre andre veifarende obs på den trafikale situasjonen.

– Han står fast i bakken opp fra krysset, i retning Kautokeino. Her står han ugunstig til med tanke på øvrig trafikk. Det så ut til at han jobbet med å gå over kjettingene da jeg kjørte forbi, sier han.

13 års fengsel for drap på halvbror i Mehamn

Mannen som sto tiltalt for å ha skutt og drept halvbroren sin i Mehamn i fjor vår, er i Øst-Finnmark tingrett dømt til 13 års fengsel.

Det melder NRK tirsdag.

Gisli Thor Thorarinsson (40) blødde i hjel etter at han fikk et hagleskudd i låret 27. april i fjor. Nå er hans 37 år gamle halvbror dømt for drapet, som fant sted i 40-åringens bolig i Mehamn.

Den 37 år gamle islendingen, som er avdødes halvbror, nektet straffskyld og forklarte i retten at han ikke hadde til hensikt å avfyre hagla. Han forklarte at hagla var skarpladd fordi han ville skyte i sofaen eller veggen for å skremme halvbroren.

To måneder i forkant av drapet var imidlertid tiltalte blitt etterforsket for trusler mot både ekskona og halvbroren. Da 37-åringen fikk vite at de to hadde inngått et forhold, oppsøkte han ekskona og truet med å drepe halvbroren.

Han er også tidligere dømt for både voldtekt og grov vold hjemme på Island.

(©NTB)

NTB

10 førere fikk bot i Buktabakken

UP utrykningspoliti Utrykningspolitiet kontroll Elvebakken Milano Altabrua politibil Up-bil utrykningskjøretøy 

Utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll i Buktabakken. De melder at 10 førere har fått forenklet forelegg.

– Høyeste hastighet 65 km/t i 50-sonen, skriver politiet på twitter.

Brannøvelse ved skole

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tom Skoglund

110 Finnmark skriver i en Twitter-melding at brannvesenet utfører øvelse ved tidligere Transfarelv skole.

– De øver på røykdykking inne i bygget, forteller operasjonsleder Christian Eriksen ved 110-sentralen.

Rykker ut, bil havnet på taket i Lakselv

Politiets operasjonssentral.  Foto: Illustrasjonsfoto

Finnmark politidistrikt melder om en trafikkulykke i Lakselv.

– Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke hvor bilen har havnet på taket, melder politiet.

I en oppdatering skriver politiet at det er glatt vegbane på stedet, og at begge personene i bilen er lettere skadet.

Ny sykehusansatt smittet av korona

Til sammen 20 mennesker er bekreftet smittet av covid-19 i Hammerfest, opplyser Hammerfest kommune. Mandag kveld klokka 23.20 fikk kommunen bekreftet dette.

– Vedkommende jobber på sykehuset på en avdeling med bekreftet koronasmitte. Smittesporingsteam til kommunen og sykehuset følger opp med smittesporing. Vi har nå 20 bekreftede tilfeller av covid-19, melder kommunen på twitter.

Finnmarkssykehuset meldte litt før midnatt om at medisinsk sengepost ved Hammerfest sykehus nå har inntaksstopp fra samtlige kommuner. Dette som et ledd i smittesporingsprosessen.

– Dette får ikke betydning for allerede inneliggende pasienter på avdelingen. Ø-hjelppasienter kontakter sykehuset, som før, melder sykehuset.

Ifølge NRK skal alle ansatte ved Hammerfest sykehus testes.

Mandag kveld var 68 nærkontakter i karantene i regi av Hammerfest kommune, mens 89 var i karantene hos Finnmarkssykehuset.

– Vi har testet 200 siste uka, og har fått godt over 100 negative prøvesvar tilbake, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss på en pressekonferanse mandag.

Siktet for ruskjøring

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB Scanpix

Finnmark politidistrikt opplyser i natt at en mann i 30-årene ble siket for ruspåvirket kjøring.

I tillegg skal det være kjørt uten gyldig førerkort og det er opprettet sak.

I Lakselv ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet for brudd på kontaktforbud. Mannen er satt i arrest.

Arbeidsulykke på Stengelsmoen

Illustrasjonsbilde  Foto: Arkiv

Klokken 19:12 mandag kveld melder politiet i Finnmark om en arbeidsulykke ved Stengelsmoen i Alta. Ulykken skal ha skjedd i 14:50-tiden.

– Mann i 30-årene påkjørt av hjullaster på anleggsområdet. Fraktet til helsesenteret, skader i en arm. Politi og arbeidstilsyn er på saken, står det videre i meldingen.

Var oppegående

Politiets operasjonsleder, Eirik Pedersen, forteller til Altaposten mandag kveld at ulykken skal ha skjedd da hjullasteren fraktet en container-liknende sak.

– Mannen ble da påkjørt av hjullasteren, men var fullt oppegående etter ulykken, sier operasjonslederen til avisa.

Han legger til at mannen skal ha skadet en arm, men vet ikke noe om omfanget av skaden.

– Alt jeg vet er at mannen ble tatt med til helse og at arbeidstilsynet er varslet, avslutter Pedersen.

Tre innlagt med korona i Hammerfest

Finnmarkssykehuset opplyser via sine nettsider at tre personer er lagt inn på Hammerfest sykehus som følge av koronasmitte. Her fremgår det at som tidligere meldt at 12 ansatte har fått påvist smitte. Totalt er smittetallet i Hammerfest kommune i skrivende stund 17 personer.I helga ble det meldt at totalt 123 personer sitter i karantene i Hammerfest. 89 av personene som sitter i karantene i Hammerfest mandag morgen, er ansatte ved Hammerfest sykehus.

Nok et smittetilfelle i Hammerfest

Hammerfest sykehus.  Foto: Finnmarkssykehuset

Ytterligere én person er bekreftet koronasmittet i Hammerfest, opplyser kommunen på sine hjemmesider mandag morgen.

Dermed er det 17 påviste tilfeller av covid-19-smitte i Hammerfest kommune.

– Mandag morgen 19. oktober har vi fått bekreftet ett nytt tilfelle av covid-19. Det gjelder en pasient som er innlagt på sykehuset som har vært nærkontakt. Det er nå totalt 17 påviste tilfeller i Hammerfest kommune, skriver kommunen på twitter.

Mann knuste ruter på bopel

  Foto: Google Maps

Politi og ambulanse i Alta rykket mandag morgen ut til Talvik. 08.52 fikk nødetatene melding om at en mann knuste ruter på en bopel og oppførte seg truende.

Klokken 09.21 var mannen blitt pågrepet. Mannen skal i følge politiet være i 50-årene og er godt kjent av politiet fra før.

Kjørte ut på glatta

Illustrasjonsbilde  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det er varslet om veldig glatte veibane, så også på fylkesvei 92 mellom E45 og Karasjok. I går kveld var det en utforkjøring på indre riksvei og fører ble i etterkant tatt vare på av helsepersonell. Vegtrafikksentralen er også varslet og følger opp.

Mye krøll med mopedbiler i natt

I natt stoppet politiet i Alta flere mopedbiler på ulike oppdrag.

En mannlig fører i midten av tenårene, ble anmeldt for sladding i rundkjøring, mens en annen mopedbilfører, seint i tenårene, fikk gebyr og kjøreforbud etter sladding med sommerdekk bak.

Politiet måtte også stoppe en UTV-fører som ble mistenkt for kjøring i beruset tilstand. Føreren, en mann seint i tenårene, ble derfor tatt med til legevakta for blodprøve. Det ble dog ikke førerkortbeslag grunnet lav promille.

En privatfest ble også en del av politiets timeplan i natt. Festen måtte stoppes grunnet feststøy. Eier ble gitt pålegg om å holde nattero, før politiet rykket ut på et nytt oppdrag som resulterte i at en fører i 20-årene ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Advarer mot glatte veier

Politiet opplyser at de har fått melding om svært glatte veier over hele fylket.

– Veitrafikksentralen er varslet og de jobber med å strø på vei. Kjør forsiktig, vi ønsker dere en god og trygg helg, melder politiet.

12 ansatte er smittet ved sykehuset

Hammerfest sykehus  Foto: Illustrasjonsfoto

Finnmarkssykehuset kom med en oppdatering av antall smittede på Hammerfest sykehus så langt.

Det kom nemlig to svar i løpet av lørdag kveld.

Tilsammen er 12 ansatte på Hammerfest sykehus nå bekreftet smittet av covid-19. Tilsammen er det dermed 14 smittede i Hammerfest.

6-hjuling tok fyr

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad, NTB

Finnmark politidistrikt opplyser at lørdag ettermiddag at en 6-hjuling begynte å brenne under arbeid i utmark.

Det gikk bra med sjåføren, som er oppfordret til å oppsøke helsehjelp for eventuelle røykskader.

Politiet vil følge opp saken.

12 personer med koronasmitte i Hammerfest

I dag hadde Hammerfest kommune en pressekonferanse om koronasituasjonen.

Ordfører Marianne Sivertsen Næss sa blant annet at helseinstitusjoner i kommunen vil bli stengt i 14 dager framover, samt gruppetimer i fysioterapi. Det innføres også tometersregel.

– Med to meter er det mindre sjanse for smitte, sa Næss under lørdagens pressekonferanse ifølge NRK.

I alt er det nå 12 personer med bekreftet smitte i Hammerfest kommune. 119 er satt i karantene.

På glatta med to sommerdekk

Illustrasjonsbilde.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I morges hadde snøen lagt seg lokalt. Det betyr behov for både vinterdekk og skraping av ruter.

I Maze ble en mannlig bilfører i 40-årene anmeldt. Førerkortet ble også beslaglagt for å ha kjørt bil med to sommerdekk på vinterføre, samt en nediset frontrute, melder Finnmark politidistrikt lørdag formiddag.

Politiet meldte opprinnelig om bruk av fire sommerdekk, men det handler om en liten lastebil, der to av seks dekk ikke var forsvarlig.

Enighet om norsk-russisk kvoteavtalenorsk-russisk

Forhandlingene foregikk digitalt i år og assisterende departementsråd Morten Berg signerte avtalen på norsk side.   Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

Norge og Russland er kommet til enighet om en kvoteavtale for 2021, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Jeg er svært tilfreds med at vi også for neste år har klart å komme til enighet om en avtale som både ivaretar fiskerinæringens interesser og er biologisk bærekraftig, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i pressemeldingen.

Totalkvoten av torsk fordeles mellom Norge, Russland og tredjeland etter samme mønster som tidligere år.

– Dette er et lyspunkt i en situasjon hvor koronapandemien naturlig nok også preger fiskerinæringen, fortsetter Ingebrigtsen.

Fiskeriavtalen inneholder også tekniske reguleringer for fisket, kontrolltiltak og forskningssamarbeid. Partene ble også enige om et felles norsk-russisk forskningsprogram for 2021.