Elleve bøter under fartskontroll

Utrykningspolitiet gjennomførte fartskontroll på Alteidet.  Foto: Google Maps

Politiet i Finnmark melder onsdag ettermiddag at utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll i 60-sonen på Alteidet.

– Elleve forenklede forelegg, høyeste hastighet 85 km/t, var resultatet.

Arbeidsulykke på Stengelsmoen

Klokken 19:12 mandag kveld melder politiet i Finnmark om en arbeidsulykke ved Stengelsmoen i Alta. Ulykken skal ha skjedd i 14:50-tiden.

– Mann i 30-årene påkjørt av hjullaster på anleggsområdet. Fraktet til helsesenteret, skader i en arm. Politi og arbeidstilsyn er på saken, står det videre i meldingen.

Var oppegående

Politiets operasjonsleder, Eirik Pedersen, forteller til Altaposten mandag kveld at ulykken skal ha skjedd da hjullasteren fraktet en container-liknende sak.

– Mannen ble da påkjørt av hjullasteren, men var fullt oppegående etter ulykken, sier operasjonslederen til avisa.

Han legger til at mannen skal ha skadet en arm, men vet ikke noe om omfanget av skaden.

– Alt jeg vet er at mannen ble tatt med til helse og at arbeidstilsynet er varslet, avslutter Pedersen.

Tre innlagt med korona i Hammerfest

Finnmarkssykehuset opplyser via sine nettsider at tre personer er lagt inn på Hammerfest sykehus som følge av koronasmitte. Her fremgår det at som tidligere meldt at 12 ansatte har fått påvist smitte. Totalt er smittetallet i Hammerfest kommune i skrivende stund 17 personer.I helga ble det meldt at totalt 123 personer sitter i karantene i Hammerfest. 89 av personene som sitter i karantene i Hammerfest mandag morgen, er ansatte ved Hammerfest sykehus.

Nok et smittetilfelle i Hammerfest

Hammerfest sykehus.  Foto: Finnmarkssykehuset

Ytterligere én person er bekreftet koronasmittet i Hammerfest, opplyser kommunen på sine hjemmesider mandag morgen.

Dermed er det 17 påviste tilfeller av covid-19-smitte i Hammerfest kommune.

– Mandag morgen 19. oktober har vi fått bekreftet ett nytt tilfelle av covid-19. Det gjelder en pasient som er innlagt på sykehuset som har vært nærkontakt. Det er nå totalt 17 påviste tilfeller i Hammerfest kommune, skriver kommunen på twitter.

Mann knuste ruter på bopel

  Foto: Google Maps

Politi og ambulanse i Alta rykket mandag morgen ut til Talvik. 08.52 fikk nødetatene melding om at en mann knuste ruter på en bopel og oppførte seg truende.

Klokken 09.21 var mannen blitt pågrepet. Mannen skal i følge politiet være i 50-årene og er godt kjent av politiet fra før.

Kjørte ut på glatta

Illustrasjonsbilde  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det er varslet om veldig glatte veibane, så også på fylkesvei 92 mellom E45 og Karasjok. I går kveld var det en utforkjøring på indre riksvei og fører ble i etterkant tatt vare på av helsepersonell. Vegtrafikksentralen er også varslet og følger opp.

Mye krøll med mopedbiler i natt

I natt stoppet politiet i Alta flere mopedbiler på ulike oppdrag.

En mannlig fører i midten av tenårene, ble anmeldt for sladding i rundkjøring, mens en annen mopedbilfører, seint i tenårene, fikk gebyr og kjøreforbud etter sladding med sommerdekk bak.

Politiet måtte også stoppe en UTV-fører som ble mistenkt for kjøring i beruset tilstand. Føreren, en mann seint i tenårene, ble derfor tatt med til legevakta for blodprøve. Det ble dog ikke førerkortbeslag grunnet lav promille.

En privatfest ble også en del av politiets timeplan i natt. Festen måtte stoppes grunnet feststøy. Eier ble gitt pålegg om å holde nattero, før politiet rykket ut på et nytt oppdrag som resulterte i at en fører i 20-årene ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Advarer mot glatte veier

Politiet opplyser at de har fått melding om svært glatte veier over hele fylket.

– Veitrafikksentralen er varslet og de jobber med å strø på vei. Kjør forsiktig, vi ønsker dere en god og trygg helg, melder politiet.

12 ansatte er smittet ved sykehuset

Hammerfest sykehus  Foto: Illustrasjonsfoto

Finnmarkssykehuset kom med en oppdatering av antall smittede på Hammerfest sykehus så langt.

Det kom nemlig to svar i løpet av lørdag kveld.

Tilsammen er 12 ansatte på Hammerfest sykehus nå bekreftet smittet av covid-19. Tilsammen er det dermed 14 smittede i Hammerfest.

6-hjuling tok fyr

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad, NTB

Finnmark politidistrikt opplyser at lørdag ettermiddag at en 6-hjuling begynte å brenne under arbeid i utmark.

Det gikk bra med sjåføren, som er oppfordret til å oppsøke helsehjelp for eventuelle røykskader.

Politiet vil følge opp saken.

12 personer med koronasmitte i Hammerfest

I dag hadde Hammerfest kommune en pressekonferanse om koronasituasjonen.

Ordfører Marianne Sivertsen Næss sa blant annet at helseinstitusjoner i kommunen vil bli stengt i 14 dager framover, samt gruppetimer i fysioterapi. Det innføres også tometersregel.

– Med to meter er det mindre sjanse for smitte, sa Næss under lørdagens pressekonferanse ifølge NRK.

I alt er det nå 12 personer med bekreftet smitte i Hammerfest kommune. 119 er satt i karantene.

På glatta med to sommerdekk

Illustrasjonsbilde.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I morges hadde snøen lagt seg lokalt. Det betyr behov for både vinterdekk og skraping av ruter.

I Maze ble en mannlig bilfører i 40-årene anmeldt. Førerkortet ble også beslaglagt for å ha kjørt bil med to sommerdekk på vinterføre, samt en nediset frontrute, melder Finnmark politidistrikt lørdag formiddag.

Politiet meldte opprinnelig om bruk av fire sommerdekk, men det handler om en liten lastebil, der to av seks dekk ikke var forsvarlig.

Enighet om norsk-russisk kvoteavtalenorsk-russisk

Forhandlingene foregikk digitalt i år og assisterende departementsråd Morten Berg signerte avtalen på norsk side.   Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

Norge og Russland er kommet til enighet om en kvoteavtale for 2021, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Jeg er svært tilfreds med at vi også for neste år har klart å komme til enighet om en avtale som både ivaretar fiskerinæringens interesser og er biologisk bærekraftig, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i pressemeldingen.

Totalkvoten av torsk fordeles mellom Norge, Russland og tredjeland etter samme mønster som tidligere år.

– Dette er et lyspunkt i en situasjon hvor koronapandemien naturlig nok også preger fiskerinæringen, fortsetter Ingebrigtsen.

Fiskeriavtalen inneholder også tekniske reguleringer for fisket, kontrolltiltak og forskningssamarbeid. Partene ble også enige om et felles norsk-russisk forskningsprogram for 2021.

Måtte avlives etter påkjørsel

Elgen som ble skadet ved Storgjerdet ble avlivet raskt.  Foto: Privat

Fredag ettermiddag fikk Altaposten tips om et trafikkuhell i Øvre Alta, ikke langt fra Storgjerdet ved Salkobekken.

– Det har vært en elgpåkjørsel, sier operasjonsleder Gunnar Øvergaard til Altaposten.

Han forteller videre at viltnemnda ble varslet og at elgen ble avlivet på stedet. Politiet fikk inn meldingen klokken 17.05.

Det meldes ellers at det ikke skal være noen personskade eller trafikale problemer på stedet.

12 personer i smittekarantene i Alta

Som følge av de to positive prøvesvarene som kom henholdsvis onsdag og fredag denne uka, er det iverksatt smittesporing rundt de to smittede. Ifølge ordfører Monica Nielsen har begge de to som testet positivt vært i kontakt med et svært begrenset antall mennesker. Sporingsarbeidet har således vært oversiktlig og greit.De som har vært i nærkontakt med de to smittede er testet og sitter i karantene:

– Totalt er 12 i karantene fra hendelsene denne uken. De to som har testet positivt er i isolasjon, opplyser Nielsen til Altaposten.

To altamenn siktet for ruskjøring

Illustrasjonsbilde  Foto: Arkiv

Klokken halv to i natt rapportert politiet at to Alta-menn i 50-årene var stanset de tre siste timene. De er siktet for å ha kjørte bil i ruspåvirket tilstand. Det er opprettet straffesaker når det gjelder begge forholdene.

Torsdag kveld kunne politiet opplyse at det har skjedd et biluhell i en bygd utenfor Hammerfest. En bilist skal ha kjørt på en annen bil i 17-tiden, uten at det ble de helt store skadene. En kvinnelig bilfører midt i 40-åra etterforskes for kjøring i beruset tilstand. Blodprøve er tatt.

Seks nye områder i Finland blir røde

Kivilompolo tollstasjon - illustrasjon  Foto: Bjørn Martin Lyng

Utenriksdepartementer etterkommer FHIs anbefaling om å gjøre seks nye områder i Finland røde. Lappland er blant regionene som nå blir røde.

Det er sykehusdistriktene Centrala Tavastland, Egentliga Finland, Lappland, Länsi-Pohja, Mellersta Österbotten og Syd-Österbotten som nå går fra gult til rødt på smittekartet for Europa, opplyser UD.

Endringene trer i kraft fra midnatt natt til lørdag 17. oktober.

Lappland, som deler grense med Norge og er et populært reisemål i Nord-Norge, blir altså rødt. I forrige uke gjorde regjeringen sykehusdistriktene Norra Karelen og Vasa i Finland røde. Totalt vil nå 11 av Finlands 20 sykehusregioner være røde.

NTB

Siktet for ruspåvirket kjøring

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

I ettermiddag ble en mannlig sjåfør i 30-årene stanset av lovens lange arm på Kronstad, opplyser politiet. Mannen hadde ikke gyldig førerett og ble også siktet for ruspåvirket kjøring. Det skal ha blitt tatt blodprøve av vedkommende og saken blir etterforsket.

Tredje smittetilfelle i Hammerfest i dag

Illustrasjon.  Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

I tillegg til to sykehusansatte skal en innbygger i Hammerfest nå ha testet positivt for covid-19 i løpet av torsdag, melder Hammerfestingen.

Rådmann i Hammerfest, Leif Vidar Olsen.  Foto: Magne Kveseth

Isolasjon

Rådmann Leif Vidar Olsen i Hammerfest kommune forteller til avisa at de har fått beskjed om at pasienter har blitt skrevet ut fra sykehuset som følge av at to leger har testet positivt.

– Alle pasientene som kommer fra sykehuset må i isolasjon, sier han til Hammerfestingen.

Dermed er det i dag totalt tre nye smittede i Hammerfest så langt. Alle planlagte aktiviteter på sykehuset skal være innstilt inntil videre og det er mulig at noen pasienter kan bli sendt til Alta, Kirkenes eller UNN i Tromsø. Ifølge en pressemelding fra Finnmarkssykehuset skal den tredje smittede personen også være ansatt ved sykehuset.

Klinikksjef Jonas Valle Paulsen ved Klinikk Hammerfest.  Foto: Eirik Palm, Finnmarkssykehuset

Tar forholdsregler

– Vi tar ekstra forholdsregler for å redusere videre smittefare og få raskt kontroll på situasjonen. Derfor har vi også på et tidlig tidspunkt hevet beredskapsnivået til rødt, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen i pressemeldingen.

Finnmarkssykehuset vil ta kontakt med pasienter dersom det er noe som tyder på nærkontakt med noen av de smittede. Mellom 30 og 40 ansatte skal være satt i karantene. Sykehuset opplyser videre:

"UNN, Kirkenes sykehus, Klinikk Alta og Sámi klinihkka er varslet og bedt om bistand frem til situasjonen er normal igjen. Pasienter som er utskrivingsklare eller kan flyttes, vurderes flyttet."

Syv forelegg for høy hastighet

Illustrasjonsbilde.  Foto: Arkivfoto

Utrykningspolitiet har gjennomført fartskontroll på Elvestrand i Alta torsdag ettermiddag, melder politiet. I den sammenheng ble syv sjåfører tatt og bøtelagt for høy hastighet. I tillegg fikk en person gebyr for ikke å ha brukt bilbelte. Høyeste hastighet ble målt til 68 kilometer i timen i 50-sonen.

Rød beredskap ved sykehuset, utsetter behandlinger

Finnmarkssykehuset besluttet torsdag å heve beredskapsnivået til rødt nivå ved Hammerfest sykehus, med utgangspunkt i at to ansatte ved medisinsk avdeling har fått påvist covid-19.

– Planlagte behandlinger utsettes inntil videre. Det er i tiden fremover kun ø-hjelppasienter som vil bli behandlet ved sykehuset. Disse skal forholde seg som normalt, melder Finnmarkssykehuset.

Økningen i beredskapsnivået kommer som følge av den uavklarte situasjonen.

– Vi forventer å ha bedre oversikt i løpet av det neste døgnet.

To ansatte ved sykehuset har testet positivt, usikker på hvor mange som må i karantene

Hammerfest sykehus. 

Finnmarkssykehuset opplyser at to ansatte ved Hammerfest sykehus har avlagt positiv test på covid-19. Tilstanden til de to smittede er ifølge sykehuset bra.

– De smittede er ansatt ved medisinsk avdeling på Hammerfest sykehus. Flere ansatte vil bli testet for symptomer, og det pågår nå smittesporing ved sykehuset, skriver Finnmarkssykehuset.

Kirkenes sykehus og UNN er varslet, og her har man bedt om bistand dersom det oppstår en situasjon med redusert drift ved avdelingen.

Til Altaposten sier kommunikasjonssjef Eirik Palm at flere vil testes som følge av de to positive prøvesvarene.

– Hvor mange som blir testet er jeg usikker på, dette vil komme an på smittesporingen. Arbeidet med dette startet i dag morges.

Han forteller at prøvesvarene kom onsdag kveld, og at det nå pågår et arbeid knyttet til smittesporing hos ansatte og pasienter, samt gjennomføring av tiltak.

– Vil flere ansatte havne i karantene?

– Det blir aktuelt med karantene, sier Palm, og legger til at de ikke vet hvor mange det kan bli aktuelt å sette i karantene i påvente av prøvesvar.

– Er det andre avdelinger som kan være utsatt?

– Vi er ikke kjent med det, og har foreløpig ingen indikasjoner på dette.

– Hvordan skal pasienter forholde seg til sykehuset nå?

– Det må vi komme tilbake til, dette har sammenheng med smittesporingen.

– Hvordan blir det med operasjoner og konsultasjoner i dag og videre framover?

– Det vil vi også måtte komme tilbake til. Men på poliklinikken er det ingen endringer per nå, sier han.

  • Inntil videre skal pasienter møte opp som normalt til timer ved sykehuset - med mindre de får beskjed om noe annet.

Gakori-mann tiltalt for bruk av narkotika

En mann i 20-årene er tiltalt for brudd på narkotikalovgivningen.

Det var i mars 2019 han skal ha oppbevart 7 tabletter med MDMDA (ecstacy) og 3,85 gram cannabisharpiks, eller medvirket til det, på en privatadresse i Gakori i Alta.

I den samme boligen ble det funnet 25 gram cannabisharpiks 1. juni i fjor.

Utpå høsten, i september, skal han også ha oppbevart over 80 gram cannabisharpiks og 20 gram amfetamin.

Han er også tiltalt for å ha brukt hasj eller amfetamin i juni i fjor og i januar i år.

Saken skal opp i Alta tingrett 13. november.

Smittetilfelle i Porsanger, 40 elever i karantene

Porsanger kommune skriver i en pressemelding onsdag kveld at en person onsdag fikk bekreftet covid-19-smitte. Vedkommende kom til Norge på reise fra et rødt land, skriver kommunen.

En elev i 10. trinn ved Lakselv ungdomsskole er nærtstående til den smittede.

– Det settes nå inn tiltak på Lakselv ungdomsskole og berørte foresatte vil bli kontaktet av skoleledelsen nå i kveld, skriver kommunen.

I en e-post til foresatte ved skolen har det ifølge iFinnmark gått ut melding om at alle elever på 10. trinn settes i karantene. Avisa skriver at det er snakk om totalt 40 elever. Også 6-8 lærere er hjemme som følge av hendelsen.

Siktes for ruskjøring

Illustrasjonsbilde  Foto: Rino Engdal/arkiv

Utrykningspolitiet opplyste i natt at de har stanset en kvinnelig fører i slutten av 20-årene.

Hun er siktet for ruspåvirket  kjøring. Førerkortet er tatt i beslag og sak opprettes, meldes det.

I går kveld hadde politiet trafikkontroll ved Storvannet i Hammerfest. 3 forenklete forelegg for fart og forelegg for feil lysbruk ble skrevet ut.

Her kjørte fire sjåfører for fort

Illustrasjonsbilde.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet og nærmere bestemt utrykningspolitiet har vært med laseren i en skiltet 50-sone i Kautokeino.

– Fire forenklede forelegg for fart skrevet ut. Høyeste hastighet var 60 km/t, melder operasjonssentralen.

Mann i 20-årene ble klemt mot en vegg

Hammerfest sykehus. 

Nødetatene rykket i formiddag ut til en arbeidsulykke ved Kunes i Lebesby kommune. Det ble meldt om personskade etter det som skal ha vært en klemulykke.

Ulykken skjedde ved et lite firma som produserer plastprodukter til oppdrett/havbruksnæring.

– Den ansatte, en mann i 20-årene, ble skadd da han fikk flere store plastplater på 1,5x3m mot seg og ble klemt mot en vegg, skriver politiets operasjonssentral.

Finnmarkssykehuset skriver senere at arbeideren er alvorlig skadd, men skal være utenfor fare. Pasienten har blitt operert ved Hammerfest sykehus, og sendes nå til UNN i Tromsø for videre behandling.

To savnede funnet i god behold

To personer skal være savnet i området Grytdalshaugen på Seiland.  Foto: Google Maps

Politiet melder i 14-tiden om at to personer er meldt savnet på Seiland.

Ifølge politiet skal de to personene være savnet i området Grytdalshaugen, som ligger på 563 meter over havet.

– Det er dårlig vær i området, med liten kuling 13 m/s fra nordvest. Tåke og cirka 50 meter sikt, melder politiet.

Da Altaposten får kontakt med operasjonssentralen hos Finnmark politidistrikt kan operasjonsleder Gunnar Øvergård fortelle at personene er funnet.

– Det har pågått en leteaksjon i en times tid, og vi var i ferd med å rulle ut hele apparatet i forhold til en større leteaksjon, da vi fikk vite at personene er funnet ved hjelp av lokale kapasiteter. De to personene var på vei i riktig retning, og var i god behold da de ble funnet, sier han til Altaposten.

Øvergård forteller at man fra politiets side var innstilt på å gjøre mest mulig for å finne de to kjapt.

– Det var dårlig vær, av den typen som gjør at du fort kan bli nedkjølt. Og med tanke på at vi vet at det i tillegg blir mørkt i 17-tiden, så ville vi få i gang leteaksjonen. Men som sagt rakk det ikke å komme så langt, sier operasjonslederen.

Pågrepet etter knivstikking i Tromsø

To personer måtte fraktes til UNN etter en knivepisode i Tromsø onsdag formiddag, skriver iTromsø.

10.53 meldte politiet ifra om hendelsen. Både politi og helsepersonell var da på stedet, og man hadde kontroll på gjerningspersonen. Vedkommende er mistenkt for å ha stukket personer med kniv. De to fikk begge skader som følge av knivstikkingen.

Ifølge avisa var politiet på stedet bevæpnet.

– Gjerningspersonen er en mann og en kjenning av politiet. Vedkommende skal ha overgitt seg til politiet da de kom til stedet.

Det skal ha vært et vitne tilstede da knivstikkingen skjedde.

Mopedbil og to personbiler involvert i kollisjon

Mannskap fra Alta Brannvesen rullet mopedbilen av veien etter ulykka.   Foto: Tom Skoglund

Finnmark politidistrikt melder tirsdag kveld at det har skjedd en trafikkulykke med personskade på E6 på Elvebakken.

– En personbil og en mopedbil er involvert, meldte politiet. Uhellet har skjedd ved innkjørselen til Rema 1000.

Innsatsleder Jakob Ekberg var på stedet med to andre politibetjenter, personell fra brannvesenet og fra ambulansetjenesten. Ekberg sier til Altaposten at hendelsesforløpet fremstår som noe uklart.

Nødetatene var raskt på plass på Elvebakken etter ulykken. En person ble tatt hånd om av helsevesenet.  Foto: Tom Skoglund

– Det er litt uoversiktlig, vi kom midt oppi dette og har ikke sett noe selv. Nå skal vi forsøke å snakke med vitner og de som er involvert. Deretter skal vi finne ut hvem som har krasjet i hvem, og i hvilken rekkefølge, sier han.

Totalt tre kjøretøy var involvert i ulykka, en mopedbil og to personbiler.

En person ble fraktet bort i ambulanse.

– Vedkommende virket i grei form, det fremsto ikke å være kritisk. Men han ble kjørt til helsesenteret for en sjekk.

Det var mindre materielle skader på de to involverte bilene, mens mopedbilen fremsto som noe mer skadd.

Ulykka skjedde i krysset der Flåten munner ut på E6.   Foto: Tom Skoglund

Tom Skoglund

Derfor kjører en rød brannbil med blålys

Illustrasjonsfoto.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Flere har blitt obs på at en rød brannbil kjører med blålysene på rundt om i Alta.

110-sentralen har også fått flere henvendelser på dette og forklarer at det er Avinor som holder på med vedlikeholdskjøring med storbil. Dette vil de holde på med til fredag.