Andersen er reservert mot forhåndsprosedering i media, og vil heller ikke spekulere i konsekvensene av en eventuell seier.

– Når den tid kommer, vil rettens premisser i konklusjonen spille vesentlig inn. Men det som likevel er et faktum ved en seier, er at vedtektsendringen som Alta Kraftlag gjennomførte i 2004, ikke kan bli stående, sier Andersen, som representerer advokatselskapet Bjerknes Wahl-Larsen as.

Kun en dommer

De fleste altaværinger er kunder av Alta Kraftlag, og habiliteten til dommerne har vært et tema. Dette skal nå være løst

– Ja, så vidt jeg skjønner, skal man bruke en dommerfullmektig ved Alta tingrett, som leier med strøm inkludert, sier han, og opplyser at det kun blir denne ene dommeren, samt saksøkers og saksøktes advokater. Imidlertid er han forberedt på fullt hus, i form av publikum. Derfor er også saken flyttet til Folkets hus. Advokaten kan bekrefte at rettsaken blir lagt merke til i juridiske kretser, men at det foreløpig ikke er mye nytt å si.

Fra tidenes morgen

– Enkelte andelshavere føler at de har blitt satt ut på sidelinjen av Alta Kraftlags vedtektsendring. Endringen innebar at andelshaverne, etter å ha finansiert laget fra tidenes morgen, nå kun fikk tilbake pålydende, samtidig som alle som er kunder av kraftlaget, kan registrere seg som andelshavere, kostnadsfritt. Sagt mer utrert; de mener det blir som om aksjonærene i Norsk Hydro skal få tilbake beløpet de kjøpte aksjer for, samtidig som alle kundene til Norsk Hydro blir aksjonærer, sier Conradi Andersen.

Tro på seier

Også Statsbygg vurderte en tid rettslige skritt mot Alta Kraftlag, etter at deres 495 andeler ble løst ut for skarve 100 kroner stykker, der reell verdi skulle tilsi omlag 11.000 kroner stykket. Hvorfor Statsbygg svingte unna, har ikke advokaten særlig forklaring på. Likevel, han har god tro på at saksøkerne vil vinne gjennom.

– Det er klart, vi hadde aldri tatt ut stevning hvis de ikke hadde tro på å vinne saken, bekrefter han.

– Jeg er klar til å ta turen nordover, og ser fram til det. Jeg tipper at det er satt av tre dager, og at vi bruker to av dem. Det som ofte tar tid, er vitneavhør, og det er det lite av. Det går mest i saksdokumenter denne gangen, avslutter advokaten.