Altaposten fikk torsdag formiddag tips om at flere politifolk hadde vært på en adresse vest i Alta torsdag morgen. Både politifolk i uniform og ikledd hvite overaller ble observert på stedet av tipseren. Da Altaposten kom til adressen sto en sivil politibil parkert utenfor stedet, noe som vitner om at krimteknikere fortsatt var der.

Avsnittsleder for felles straffesaksinntak i Finnmark politidistrikt, Anette H. Sætrang forklarer hva som er bakgrunnen til at flere politifolk befant seg på adressen torsdag.

– Vi etterforsker et dødsfall. Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent, vi har derfor opprettet sak som er kodet som «mistenkelig dødsfall», forteller Sætrang.

Hun legger til at det er vanlig fra politiets side å starte etterforskning når man ikke kjenner omstendighetene rundt et dødsfall.

– Vi jobber nå taktisk og teknisk med å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet. Kriminalteknikere undersøker boligen og personen vil bli sendt til obduksjon. Vi ønsker å få klarhet i om personen døde av naturlige årsaker, om noe kan ha tilstøtt personen eller om det foreligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Det var en kvinne i 20-årene som døde. Politiet opplyser til Altaposten i 16.20-tiden at det ikke er konkrete mistanker om at noe straffbart har skjedd i forbindelse med dødsfallet.