Det var natt til lørdag at en mann truet en kvinne i 40-årene med noe som kan ha vært en kniv.

– Vi er svært interessert i å komme i kontakt med tre gutter som passerte ved Nyland studenthjem rundt klokken 03.45, sier etterforskningsleder Kenneth Nilsen.

Viktig informasjon

Politiet tror de tre guttene kan ha gjort viktige observasjoner i løpet av tiden det tok å passere området hvor mannen angrep kvinnen.

– Vi har ingen grunn til å mistenke guttene for noe i forhold til saken. Men vi er svært interessert i å høre om de kan ha sett noe eller har gjort observasjoner som kan føre til identifisering av gjerningsmannen. Jeg vil derfor oppfordre dem på det sterkeste til å ta kontakt med oss, understreker han.

Det var klokken 03.48 natt til lørdag at politiet fikk melding om angrepet. De har derfor all grunn til å tro at mannen gikk til aksjon i samme tidsrom som da guttene passerte stedet to-tre minutter i forkant av alarmtelefonen fra kvinnen.

Løp for livet

Kvinnen var altså på vei hjem da en mann angrep henne. Han skal ha holdt en knivlignende gjenstand mot kroppen hennes.

– Kvinnen har fortalt at han sa rett ut at han ville ha sex med henne. Derfor omtaler vi dette som et voldtektsforsøk/overfall, forklarer Kenneth Nilsen.

I sekundene overfallet varte, klarte kvinnen å rive seg løs fra mannen. Hun løp for livet og kom seg i hus ved en av blokkene ved Nyland studenthjem. Derfra fikk hun varslet politiet.

– Vi har vært på stedet og gjort åstedsundersøkelser, bekrefter Nilsen.

Skremmende

Politiet forteller at overfallet har skremt kvinnen. Kenneth Nilsen håper nå at vitner kan sitte på viktig informasjon.

– Vi har ingen mistenkte i øyeblikket, men har fortsatt en del etterforskning igjen. Jeg ønsker veldig gjerne at folk som vet noe eller tror de kan ha observert noe tar kontakt på telefon, eller på e-postadresse «tips-alta.vestfinnmark@politiet.no».

RØMTE: Kvinnen som ble overfalt ved Nyland studenthjem klarte å rømme fra overfallsmannen. Foto: Odd Magne Haugen