Nærmere ett år etter at ICA tok inn Q-melk i hyllene sine sørpå, kom den også til ICA-Supermarked i Alta. Men nå kan Eriksen fortelle at det like før påske ble stopp i salget av melka som produseres på Østlandet for så å fraktes til Alta.

Distribusjonen svikter

– Det har med distribusjon å gjøre. Sånn som det har vært til nå har vi måttet bestille en halv palle av gangen. Med et prepakk-system ville vi hatt muligheten for å bestille én og én kartong, forklarer Eriksen som ikke kan tilby Q-melka i hyllene per i dag.

– Nei, det kan vi ikke. Akkurat når vi vil ha den tilbake, tør jeg ikke svare på. Men vi har brukbart med kunder som velger denne melka fordi den er billigere og mer praktisk, påpeker Eriksen og sier at mange lurer på hvor produktet har blitt av.

«Ekstra» fersk vare

Informasjonssjef i ICA Norge, Terje Gulbrandsen, kan derimot ikke bekrefte at melka faktisk kommer tilbake i hyllene. I alle fall ikke med det første.

– Det er helt korrekt at årsaken til at melka fra denne leverandøren ikke lenger finnes i hyllene i Alta er at vi står overfor utfordringer knyttet til logistikk, forklarer han og sier videre at ICA selvfølgelig på lengre sikt ønsker å bidra til konkurranse også på melkefronten.

– Men melk er jo «ekstra» ferskvare med kort holdbarhetstid. Derfor har vi valgt å ta melka ut av butikken inntil videre. Om den kommer inn igjen kan jeg dessverre ikke svare på nå, fastslår Gulbrandsen.