Alta kommune oppdaterer for tiden om smittetallene kun to dager i uka, mandag og torsdag.

Ved starten av uke 5 er 462 personer i isolasjon, som som tilsvarer rundt 2,2 prosent av Altas befolkning. Siden 27. januar er det registrert 216 nye tilfeller.

– I uke fire har vi hatt fortsatt betydelig smitteøkning med en nesten dobling av antall nye tilfeller siden uke tre. Dette er forventet økning og også det vi ser i landet for øvrig. Vi forventer fortsatt økende smittetall, skriver kommunen.

Tallet for uke fire endte på 619 nye smittede, mens det de siste to ukene er registrert 942 tilfeller.

Halvparten i egen husstand

Her ble altaværingene smittet i uke fire:

  • 48 prosent ble registrert smittet i egen husstand

  • 19 prosent ble registrert smittet i forbindelse med skole

  • 6 prosent ble registrert smittet etter samling i private hjem

  • 9 prosent hadde registrert ukjent smittevei

35 prosent (219 stk) av de smittede var barn/ungdom under 15 år. Det er kun registrert 2 prosent (14 stk) smittede over 65 år.

– Det har ikke vært rapportert om alvorlig sykdom blant de smittede. Vi har ikke fått rapport om innlagte covid-pasienter fra Alta ved Finnmarksykehuset, opplyser kommunen.

Like mange innlagte i nord

Mandag var det innlagt elleve pasienter med korona i Helse nord. To koronapasienter på intensiven utgjorde 4,7 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter mandag var like mange som dagen før, mens det var én færre med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 1,2 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 4,7 prosent av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får to respiratorbehandling, som er én flere enn dagen før.