Tirsdag kom meldingen om at fire personer var pågrepet i Alta i en storaksjon mot flere MC-klubber på Østlandet og i Vestfinnmark.

Våpen og narkotika

Politiet uttalte at det var funnet våpen og narkotika både i Alta og på Østlandet.

Advokat Kjetil Nilsen forsvarer en av de to siktede i saken. Han reagerer sterkt på måten politiet har gått ut med informasjon i denne saken.

- Det er typisk politiet å opptre slik i saker som omhandler MC-miljøet og gjengkriminalitet. Da går de hånd i hånd med pressen og dramatiserer, sier Nilsen.

Advokaten reagerer også på at politiet har klausulert dokumentene i saken.

- Denne saken er blåst helt ut av proporsjoner. Slik som Kostveit i Telemark fremstiller saken høres det jo ut som det har vært gigantbeslag. Det er en uting å gå ut som han har gjort, det mistenkeliggjør alle de fire som er pågrepet her, og fører til stigmatisering, mener forsvarsadvokaten.

- Markeringsbehov

Nilsen forklarer videre at det lokale politiet har sittet på sidelinja i saken. Det er ifølge han Kripos som har foretatt avhørene, og det lokale politiet har kun bidratt i ransakingen.

- Uttalelsene i saken viser at Telemark politidistrikt, som koordinerer aksjonen, har et voldsomt markeringsbehov. Jeg har skriftlig bedt to ganger om dokumentinnsyn, uten å få det, men i pressen bidrar politiet til å hausse opp og dramatisere. Det er helt uholdbart, sier Nilsen.

Hans klient ble avhørt uten at advokaten fikk gjøre seg kjent med saken på forhånd.

- Min klient er siktet for heleri av penger fra narkotikaomsetning. Han satt i et flere timers langt avhør i går, uten at vi fikk gjøre oss kjent med sakens dokumenter.

Stiller seg uforstående

Han fastholder også at det ikke ble gjort store beslag hos hans klient.

- Det var beslag av 0,5 gram hasj og 1-2 gram amfetamin, så det dreier seg om overtredelse av legemiddelloven. Når det gjelder siktelsen, forklarer han at det dreier seg om utlån av penger, og dette er snakk om småpenger. Han stiller seg uforstående til siktelsen, sier Nilsen, som også påpeker at hans klient ikke har noen tilknytning til Wolverines.

De to siktede fra Alta fremstilles for varetektsfengsling torsdag.