– Vi holder på å vurdere materiale for å se om det er grunnlag for etterforskning som gjør at vi får flere opplysninger som kan ende med tiltale, sier politimester i Vest-Finnmark Arild Aaserød til Altaposten.

Ikke varslet

Fra før har politiet koblet 12 menn til det seksuelle misbruket av ungjenter i Kautokeino og politiadvokat Are Meedby sier at det er snakk om fem-seks menn som ikke har vært etterforsket tidligere.

– Personene det er snakk om er ikke blitt varslet selv ennå, sier han.

Jevnbyrdighet

Aaserød sier til Altaposten at det er snakk om seksuell omgang med mindreårige, men han sier også at man i den videre etterforskningen vil måtte finne ut hvorvidt det er snakk om jevnbyrdighet i alder. Hvis så er tilfelle vil noen av disse sakene falle bort.

En død

Fra før er altså 12 menn koblet til overgrepssakene i Kautokeino. En av disse er allerede dømt etter at han tilsto, og en mann døde før saken mot han var avsluttet. I tillegg er en kvinne siktet i saken, på bakgrunn av falsk vitneforklaring i favør av en av mennene.

Aaserød forteller at Kripos vil bistå politiet i Vest–Finnmark frem til jul og at det deretter vil vurderes om det er behov for videre bistand. Den første saken er berammet til 18.desember.

TRAVLE TIDER: Politimester i Vest-Finnmark Arild Aaserød og politiadvokat Are Meedby møtte i dag pressen for å fortelle om de nye forholdene i Kautokeino. Foto: Odd Magne Haugen