Varaordfører Anita Håkegård Pedersen (SV) var vertskap for et nærmere to timers langt møte mellom representanter for Alta kommune og Senterpartiets sentrale helsepolitikere, Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen.

Full uttelling

Begge skryter av administrasjonen  med kommunalleder Jon Helleland, kommuneoverlege Frode Øvrejord og jordmor Hilde Søraa, og måten de fikk fram utfordringene på helsesiden i Alta til toppolitikerne. Senterpartiets lokale helt, Jan Martin Rishaug, var svært glad for at det hadde lykkes å få Toppe og Lundteigen til Vest-Finnmark tett etter valget.

Følger opp

Lokalt i Alta og Finnmark Senterparti høstet Toppe og Lundteigen stor entusiasme. Ikke minst karismatiske og rett ut fra levra-politiker Per Olaf Lundteigen skapte jubel.

– Folk i Alta kan føle seg trygg på at Senterpartiet står ved alle lovnader. Med to helsepolitikere av Kjersti og Per Olafs kaliber i front, hvor begge nå er hundre prosent oppdatert på de faktiske forhold, er jeg trygg på at Senterpartiet kan bli svært viktig for å sikre at strukturen utredes før nye tunge investeringer i strukturen gjøres, sier Rishaug i en kommentar.