– Hele fjoråret og deler av 2006 har gått med til innspillingen av NRKs nye julekalender. Det tok litt lengre tid enn planlagt, forklarer mamma Bente fra Skaialuft.

Skolefri under innspilling

Det vil si at unge Sebastian Warholm, som tidligere har sagt at vi mer enn gjerne må kalle han halvt altaværing, har hatt fri fra skolen mens innspillingene har pågått. Men tro ikke at unggutten ikke har jobbet beinhardt. For ved siden av julekalenderinnspillinger har Sebastian måttet jobbe skole på kveldstid og i helgene.

– Så har vi hatt en som har undervist oss på NRK, forklarer «Nure» som han heter i serien, når vi får han på tråden fra Oslo.

I feststeming

I 24 dager fram mot jul skal vi nå få følge Linus, familien og vennene hans på nye eventyr på det lille stedet som heter Svingen. Sebastian selv høres ut til å ta kjendistilværelsen med knusende ro, men teller dager til han skal på premiefest førstkommende fredag. For den unge skuespilleren har for lengst blitt vant med å se seg selv på tv.

– Jeg har jo sett serien så lenge nå, så det blir nok ikke så ille. Men jeg gleder meg til festen. Det blir gøy. Alle bestevennene mine skal få være med, sier han og forteller at han har fått lov til å boltre seg i NRKs kostymelager før fredagens begivenhet.

– Jeg skal ha på meg sjakett, flosshatt, hvite hansker og stokk, opplyser han tydelig forventningsfull og sier stasen henger klar hjemme.

Laget en egen film

Sebastian sier det og få lov til å være med på suksessen «Linus i Svingen» er det største han har opplevd.

– Det er utrolig gøy. Det er jo ikke alle barn som får sjansen til å være med på alt dette, tilføyer han reflektert og kommer på at han faktisk har blitt så inspirert at han og naboen har laget en egen film.

– Den handler om en stor bamse som driver og hopper ned fra garasjetak og sånt, forklarer han ivrig om «Fluffy» som er ute på nye eventyr.

Tidlig i seng

Men i kveld blir det tidlig seng på den populære skuespilleren. I morgen tidlig venter nemlig direktesendt frokost-tv på NRK. Sebastian er ikke bekymret for at det vil ødelegge en god natt søvn.

– Det blir spennende. Men litt skummelt er det jo likevel, ler gutten som har vært på direkten før.

Når han besøker Alta neste gang vet han ikke.

– Jula skal jeg i alle fall feire sammen med familien her i Oslo. Kanskje blir det i forbindelse med et slektstreff eller noe sånt, tenker Sebastian som skal tidlig i seng denne dagen. For tidlig i morgen venter kameralinsene på Marienlyst.

Fra 1. desember kan du følge med på 24 nye historier fra bygda der alt kan skje. Det må vel kunne sies og være en flott julegave til alle Sebastians slektninger i nord?

NY JULESERIE: For alle som er blitt kjent med Sebastian Warholm, eller «Nure» som han heter i serien, blir det Fart og spenning i julekalenderen på NRK. Foto: Hege E. Johansen