Her kan du lese om hvilke oppdrag politiet har rykket ut på i helgen.

– Gutten kjørte moped og kom borti en bil ved Shell på Elvebakken. Bilføreren holdt gutten fysisk igjen til vi kom til stedet, forteller politibetjent Stian Johnsen til Altaposten.

Alt på tverke

Den unge mopedisten forårsaket bare små skader på bilen og ingen personer ble skadet. Men måten det skjedde på kunne neppe vært stort verre.

– At han var for ung til å kjøre moped og heller ikke har sertifikat er ille nok. Han er i tillegg mistenkt for promillekjøring og vi har sikret oss blodprøve av ham, forteller Johnsen.

Episoden fant sted klokken 06 søndag morgen og det blir nå opprettet sak mot gutten som med andre ord blir anmeldt for forholdet.

Stjal datautstyr

Politiet har hatt en rolig helg i Alta, men ved 01.30-tiden natt til søndag ble de kontaktet av Securitas. En alarm var gått ved Alta produkter i sentrum.

– Da vi kom til stedet så vi at et vindu var knust og at det hang ledninger ut gjennom det åpne hullet. Vi har ikke full oversikt over hva som er stjålet, men trolig er noe datautstyr vekk, forteller politibetjent Johnsen.

Politiet har vært på stedet, men har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Ga seg ikke

En mann nektet å ta til fornuft ved utestedet Alfa Omega natt til lørdag. Ved 01.30-tiden så derfor dørvakten ingen annen utvei enn å kontakte politiet. Gjesten lot seg ikke skremme og fortsatte med den samme oppførselen.

– Han snakket seg vel i praksis rett inn i drukkenskapsarresten. Han fikk sove ut rusen hos oss og må regne med å bli anmeldt for dette, redegjør politibetjent Johnsen.