Hendelsen skriver seg tilbake til 12. juni i år.

På hjul

27-åringen hadde så høy fart da han kom susende gjennom Langfjorden i retning Alta, at UP-patruljen som hadde kontroll på E6 ikke fikk målt farten. De måtte kaste seg i bilen og legge seg på hjul.

Tjenestemennene skrudde umiddelbart på police pilot-en og målte hastigheten til 152,89 km/t over en strekning på 729 meter. Fartsgrensen på stedet er til opplysning 80 km/t.

Da tiltalte ble stanset erkjente han å ha kjørt i ca 130 km/t. Han erkjente straffeskyld for den målte farta på 153 km/t først under hovedforhandlingen.

Andre gang

Under kjøringen hadde tiltalte en passasjer i bilen, og han foretok til alt overmål også fire eller fem forbikjøringer i den høye hastigheten, noe retten valgte å legge ekstra vekt på i skjerpende retning.

Det er ikke første gang 27-åringen må stå skolerett for påtalemyndighetene etter å ha kjørt for fort. Han ble i 2001 gitt en bot på 6500 kroner for å ha kjørt i 90 km/t i en 60 km/t-sone. Han mistet i tillegg den gangen førerkortet for fem måneder.

I fengsel

27-åringen lærte tydeligvis lite av den forrige straffen, og nå har råkjøringen hans sendt ham i fengsel.

I domsslutningen står det å lese at 27-åringen dømmes til fengsel i 20 dager, pluss at han blir fotgjenger i 19 måneder. Det hjalp med andre ord lite at han ba om å slippe tap av retten til å føre motorvogn, fordi han driver eget firma.

– Det er i dagens samfunn slik at mange har behov for bil i sitt arbeid, eksempelvis yrkessjåfører, slo retten fast.