Innsamling til Remi Andre Nilsens etterlatte

Innsamling til privat leteaksjon etter Reidar Nilsen

Fire dager har gått siden en sjark forliste utenfor Gamvik. Remi Andre Nilsen (43) ble funnet omkommet, mens søket etter faren Reidar (74) har vært resultatløst.

Store ressurser ble lagt ned, men onsdag så politiet seg nødt til å avslutte det aktive søket.

Kjærkomment pengedryss

I dagene etter har både nære og fremmede ønsket å støtte familien med det de kan. Isabella Thomassen er en nær venninne av Remi Andre Nilsens familie, og startet for to dager en innsamlingsaksjon for å dekke utgifter som måtte dukke om i tida framover. Remi Andre etterlot seg samboer og tre barn.

– Jeg tror at veldig mange har lyst å hjelpe. Ikke alle kan stille opp som barnevakt, veldig mange bor borte, sånn som meg. Jeg tror mange tenker at det minste man kan gjøre er å hjelpe til med litt penger, forteller Thomassen.

På under to døgn har det kommet inn nesten 300.000 kroner, fra over 1.000 forskjellige givere.

– Jeg satt først en grense på 20.000 kroner, og så kom det mye, mye mer. Det hadde vi ikke forventet i det hele tatt. Det var overveldende for henne, at folk var så rause.

Vil finne Reidar

Da det ble kjent at politiet og deres ressurser avsluttet det aktive søket etter Reidar Nilsen, ble det også opprettet en innsamling til en privat leteaksjon.

– Vi ønsker nå å starte en privat leteaksjon med helikopter, og eventuelt flere søk med ROV (undervannsrobot. Red.anm) langs kystlinjen på vegne av familien, skriver initiativtaker Ken Arne Brox.

Per fredag morgen har det kommet inn 200.000 kroner til aksjonen.

– Vi håper alle kan være med å bidra til at Reidar blir funnet, alle beløp er kjærkomne.

foto
Rundt 200.000 kroner har blitt samlet inn til å finne Reidar Nilsen. Foto: Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag / NTB