Da skal hun offisielt åpne Karl Helge Vannebo, som i regi av Sisa kultursenter, har laget et ganske så stort og langt kunstverk som allerede har blitt en snakkis i byen.

– Veldig moro, da jeg var på kafèen i Bossekop i dag overhørte jeg hele 12 pensjonister som diskuterte noe voldsomst dette kunstverket som vi monterte opp i går kveld. Noen lurte på hvorfor elvebåten, som inneholder en rekke ulike mennesker fra Alta, samt Kongen, sitter i denne båten, ler Vannebo.

– Hva er meningen med kunstverket?

– Du, det er et godt spørmål, og det kan jeg ikke fortelle, for folk skal få fundere masse på hva meningen er fremover, ler Vannebo som ofte lager kunstverk sammen med Sisa.

Han røper dog at navnet på verket er «Elva».

Serverer mat og kaffe

I morgen kommer kulturminister, Linda Hofstad Helleland til Bossekop. Hun skal offisielt åpnet det store kunstverket, som er montert fast i den gamle postgården.

– Det hele starter klokken 12.45  og alle er hjertelig velkommen. Det serveres kaffe, gratis mat og masse flott hornmusikk, så det kommer blir en fantastisk åpningsfest, lover Vannebo som opplyser at kunstverket ikke er helt ferdig.

– Vi skal også montere opp lys, slik at det blir enda finere når mørket faller på.