Bossekopveien og Strandveien tar i dag steget over til forkjørsvei. Alle som skal ut på fylkesveien mellom strekningen Kvilekrysset og E45 får dermed vikeplikt for all trafikk på fylkesveien.

Flere ulykker

Den viktigste årsaken til at veien nå blir forkjørsregulert er at fylkeskommunen gjennomfører tiltak rundt målsetningen om å motvirke ulykker med barn og unge på skolevei.

– Det har vært flere ulykker med myke trafikanter på denne veien, og studier har vist at bilister i større grad fokuserer på myke trafikanter, og ikke trafikk fra høyre etter at en vei blir forkjørsregulert, har Troms og Finnmark fylkeskommune tidligere opplyst i en pressemelding.

– Fra tidligere forkjørsreguleringer vet man at det kan ta litt tid før ett nytt kjøremønster setter seg hos alle trafikantene. Det er derfor en fare for at man i tiden rett etter omleggingen kan oppleve uønskede hendelser på veien. Dette gjelder særlig i situasjoner hvor kjørende fra de kommunale veiene kjører ut på fylkesveien etter gammelt mønster og ikke overholder vikeplikten, heter det videre i pressemeldingen.

Fylkeskommunen håper derfor trafikanter i området er særlig oppmerksomme på dette og viser hensyn til hverandre.

Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune