Søket etter den savnede Reidar Nilsen fra Hasvik innstilles på ny. Nilsen forsvant da båten han var om bord på forliste nord for Gamvik 9. januar i år. Sønnen Remi Andre Nilsen ble funnet omkommet kort tid etter forliset.

Det har blitt søkt etter den antatt omkomne i flere omganger. Denne uka ble det gjennomført et nytt søk i området. Disse var resultatløse.

– I to dager ble det søkt med ROV-er fra fartøyet "Esvagt Eurora", dessverre uten resultat. Havområdene er enorme med sterke drivkrefter og er svært værutsatt. Tiden som er gått etter forliset skjedde, alle søkene som er gjort både til havs, under og over havoverflaten og langs strandlinja gjør at vi nå ikke lengre øyner håp om å finne den omkomne gjennom målrettede organiserte søk, sier jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen.

Politiet opplyser at det heller ikke er funnet ting som kunne gi en pekepinn på hva som har skjedd med den omkomne.

– Vi har nå gjort alle søk i de områdene som vi anså som interessante søksområder, med betydelige ressurser. Politiet har derfor kommet til den beslutning å innstille SEAO-søket. De pårørende er informert om beslutningen, heter det fra Hansen.

Politiet retter en takk til alle som har bidratt i letingen:

– Det er gjort en enorm innsats fra privat personer, organisasjoner og hele samfunnet for å finne den omkomne. Dessverre uten resultat.

Private fortsetter letingen

Men om politiet avslutter letingen, så fortsetter det privat leteinitiativet etter Reidar Nilsen med uforminsket styrke, forteller Ken Arne Brox, en av initiativtakerne bak leteaksjonen.

– For vår del går letingen over i en ny fase, men vi er ikke klare til å avslutte søket, sier han til Altaposten.

Forliset skjedde like nord for Gamvik.