Torfinn Reginiussen sendte tirsdag ut en pressemelding om at han fratrer som styremedlem i Helse Finnmark.

Bakgrunnen er uttalelser fra styreleder Ulf Syvertsen.

Syvertsen gikk i går ut i Finnmark Dagblad og mente Alta måtte være fornøyd med helsetilbudet, ettersom de hadde et bedre helsetilbud enn blant annet Sørvær.

– Med bakgrunn i styreleder Ulf Syvertesens uttalelser til Finnmark Dagblad etter styremøtet 29.8., vedrørende spesialisthelsetilbudet i Alta, har jeg kommet fram til at jeg vil tre ut av styret i Helse Finnmark, skriver Reginiussen.

– Spesialisthelsetilbudet i Alta var ikke sak på styremøtet. Som styremedlem har jeg derfor ikke hatt mulighet til å imøtegå de fakta og holdninger som styrelederen uttaler til FD. Styrelederen er den i styret som har ansvar for å uttale seg på styrets vegne. Han gir i reportasjen uttrykk for fakta og holdninger jeg som styremedlem i Helse Finnmark ikke kan stå inne for. Jeg oppfatter derfor at styreleder Ulf Syvertsen misbruker sin posisjon som styreleder i Helse Finnmark til å fremme personlige meninger og holdninger. Den reelle situasjonen i forhold til spesialisttilbudet i Alta er at det fortsatt er store utfordringer, og at Helse Finnmark ikke har tatt ansvar for å videreutvikle tilbudene i Alta de siste årene, skriver Reginiussen i pressemeldingen.