– Opptaket har vi løpende, så det er fortsatt muligheter for de som sitter på gjerdet å søke seg hit, sier leder og primus motor for den nye skolen i Kåfjord, Ellen Helander til Altaposten.

Som Altaposten har omtalt tidligere, så ble skolen godkjent som Montessoriskole av Utdanningsdirektoratet for inntil 40 elever.

Helander forteller at søkerne er både fra gamle Kåfjord skole, Talvik og Alta. De som gikk på Kåfjord skole og Haldde SFO hadde førsterett.

– Er dere fornøyde med opptaket?

– Helt klart. Alle 16 som søke har fått plass Det var aldri et mål å fylle kvoten med en gang, så vi er veldig fornøyde, sier Helander.

Hun forteller videre at det er først og fremst på de laveste trinnene de har fått søkere, men også noen på de øverste trinnene.

– Skolen har aldersblandede klasser, så selv om det er bare 16 blir det mange i lag.

Ellen Helander er primus motor for den nye skolen i Kåfjord. Foto: Tom Skoglund

Legger kabal

Haldde Montessoriskole har fått godkjenning til å starte opp høsten 2018. Nå gjelder det å få ansattekabalen til å gå opp.

– Akkurat nå holder vi på med å se på bemanning. Så får vi vurdere om det blir lyst ut lærer- eller assistentstillinger, eller innen administrasjon, sier Helander.

Uklart om kjøp

I januar ble det kjent at Helander sendte brev til kommunen der hun søker om overtakelse av Kåfjord skole og grendehus.  I et møte bygdelaget hadde med rådmannen 20. januar 2017, ble foreslått at de overtar skolen for 1 krone.

– Vi har sendt inn søknaden, men ikke hørt noe fra kommunen. Vi vet at dette er en prosess som må gå sin gang, men vi regner med å overta bygget – det stoler vi på, sier Helander og viser til at det har vært en forståelse siden det ble kjent at Kåfjord skole skulle leges ned.

– Bygget har også en viktig funksjon for resten av bygda, legger hun til og avslutter med å be alle som vurderer Haldde Montessoriskole å ta kontakt.

Til Altaposten sier assisterende rådmann, Målfrid Kristoffersen at saken om salget av Kåfjord skole ikke er ferdigbehandlet og skal opp formannskapet.

Assisterende rådmann Målfrid Kristoffersen. Foto: Merete Reginiussen