Derfor har hans firma, Finnmark mur og puss, sendt inn dokumentasjonen som kreves for å være prekvalifisert når anbudet for prosjektet legges ut.

– Det har vi gjort i et samarbeid med Asplan Viak og tekniske entreprenører fra Alta. Kulturhuset er et uhyre interessant prosjekt, synes Johansen.

Kulturhuset i Hammerfest er tidenes prestisjeprosjekt i byen, og er kostnadsberegnet til i underkant av 200 millioner kroner. Johansen er ikke redd for utfordringen.

– I praksis er det bare snakk om litt mer yttervegg og litt mer gulvareal enn det vi er vant til. Det er ikke noe hokus-pokus ved bygget. Vi har vært borti det meste før, og skal nok klare et slikt bygg også, tror Johansen.

Samarbeidspartneren Asplan Viak AS er et av landets største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer, og tilbyr tverrfaglig rådgivning og analyser for offentlig og privat virksomhet.

Selskapet har ca 430 ansatte ved 19 kontorer i Norge, og er organisert i tre divisjoner; infrastruktur, plan-arkitektur-landskap og analyse-utredning-GIS/IKT.