– Dette blir spennende, sier Gunnar Sætra, ansvarlig redaktør og daglig leder til Sør-Varanger Avis.

Han legger ikke skjul på at de de siste årene har hatt en anstrengt økonomi.

– Foreløpig vet jeg ingenting om hvilke planer Amedia har for Sør-Varanger Avis, men jeg går ut fra at dette skjer fordi mediekonsernet ønsker å satse i Øst-Finnmark. Vi går interessante tider i møte, og jeg ser fram til å få vite mer om Amedias tanker og planer for Sør-Varanger Avis, sier Sætra.

foto
Styreleder i Sør-Varanger Avis, Odd Reidar Øie, sammen med redaktør og daglig leder, Gunnar Sætra. Foto: Yngve Grønvik, Sør-Varanger Avis / NTB

Leder i redaksjonsklubben i SVA, Yngve Grønvik, er ikke overrasket over salget.

– Det ble lagt til rette for salg da vedtektene ble endret på ekstraordinær generalforsamling i november, og da lå det allerede i kortene at Amedia kom til å ta over innen kort tid, ettersom Amedia ble valgt som ny publiseringsplattform på den tekniske siden, sier Grønvik til Sør-Varanger Avis.

– Jeg ønsker Sør-Varanger Avis hjertelig velkommen til et godt samarbeid. Amedia skal være en god eier for en viktig avis i det norske mediebildet, sier Anders Møller Opdahl som er konsernsjef i Amedia.

Sør-Varanger Avis ble etablert i 1949. Avisa kommer ut hver tirsdag, torsdag og fredag og har et registrert opplag på 2.500 eksemplarer. Trykkeriet til Sør-Varanger Avis inngår i Amedias overtakelse av selskapet.