I en samarbeidsaksjon i går med Vest-Finnmark, Søndre Buskerud, Vestfold, Telemark og Oslo politidistrikt, samt Kripos involvert, ble ti personer pågrepet.

Politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt uttalte i går til Altaposten at aksjonen mot Wolverines lokale på Thomasbakken i Alta, samt på flere private adresser, førte til fire pågripelser.

– Vi har pågrepet fire personer i Alta, uttalte Kostveit, som også sa det ble tatt beslag i narkotika og våpen.

Leon Donatello, tidligere kjent som Stig Kristensen, stiller seg uforstående til politiets uttalelser om at fire personer skal være pågrepet.

- Det var jeg og en annen som var inne. Det ble ikke funnet narkotika og ikke tyvegods. Politiet fant heller ingen funksjonelle skytevåpen, sier Donatello til Altaposten.

Krever betalt

Han varsler at eierne av huset på Thomasbakken som politiet slo til mot, kommer til å kreve betalt for en ødelagt dør til flere tusen kroner.

- Innsatsleder hadde nøkkel til bygningsmassen, men de lot likevel politiaspirantene bryte opp døra. Det kommer en regning fra eierne, varsler Donatello.

- Løp for østlendingene

Han mener det ikke kan være tvil om at politiet har løpt østlendingenes ærend i denne saken.

- Det saken dreier seg om er at jeg har fått penger inn på en helt legitim konto i januar. Pengene kom også fra en helt legitim konto. Så vidt meg bekjent er det fortsatt lov til å overføre penger, sier Wolverines-medlemmet.

Siktelsen for narkotikaheleri, stiller han seg hundre prosent uforstående til.

- Denne saken er blåst ut av alle proporsjoner. Aksjonen var helt unødvendig, mener Donatello.

Foreløpig har han ikke skaffet seg noen advokat i saken.

- Det er ingen grunn til det på det nåværende tidspunkt, mener han.

Kan ikke uttale seg

Det lokale politiet i Alta sier til Altaposten at de ikke kan uttale seg om aksjonen. Politiadvokat Gørild Lund fastholder overfor Altaposten at Telemark politidistrikt er de som skal uttale seg i saken.

En eventuell fengsling av de siktede i saken vil bli tatt stilling til senest i morgen.

Altaposten har forsøkt å komme i kontakt med politiadvokat Odd Skei Kostveit onsdag, men han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Overfor Nordlys fastholder imidlertid Kostveit onsdag at minst av de to pågrepne i Alta, vil bli fremstilt for varetekt.