– Det er verken veldig bra eller veldig dårlig vær ut uken. Det er mest «av og på» med nedbør, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane til NTB.

Det ligger dermed an til at de fleste vannmagasinene vil fylle seg litt opp, som kan være en liten trøst mens regnet høljer ned.

– Det vil bli noe påfyll overalt, men som oftest er det Vestlandet som står først i køen. Lavtrykkene treffer ofte Vestlandet først og beveger seg enten østover eller nordover, sier meteorologen.

Nordland, Troms og Finnmark skiller seg ikke ut fra mengden. Også her er det av og på med nedbør torsdag. Ifølge meteorologen vil det lette noe opp fredag, men det er fare for noe regn i ytre strøk og i Finnmark.

– Men det ser ut som det kan bli ganske fint for store deler av Nordland og Troms fredag, sier Vågane.

Lørdag kommer det en ny front med regn sørfra. Dette vil starte i Nordland og bruke lang tid før det treffer Troms og Finnmark, som da kan få en fin start på lørdagen.

– Utover søndagen trekker fronten nordover og da kan Nordland få greit vær. Men generelt sett er det av og på med nedbør også her. Det blir vått både her og der, avslutter meteorologen.