– Klart det kribler litt i magen. Men nå er prosjektet så gjennomarbeidet at jeg har god tro på at dette skal gå bra, riktignok uten at vi har fått klarsignal fra kommunen. I tilegg er vi åpen for både innspill og investorer som ønsker å kjøpe seg inn i selskapet, kommenterer medeier Eva Paulsen.

Holder på stilen

Det er 19 år siden Park hotell åpnet med bare 10 rom. I årene som har gått har hotellet sakte, men sikkert utvidet trinn for trinn. 10 rom har nå blitt til 34.

– Toppetasjen vil gi oss 24 nye rom. Fleksibilitet blir viktig og rommene vil trolig være mulig å gjøre om ved å flytte på lettvegger slik at både familiefolk og forretningslivet kan utnytte dem fullt ut, skisserer Paulsen.

– I tillegg vil suiter være viktig for oss. Disse etterspørres i stadig større grad.

Hotelleierne påpeker imidlertid viktigheten av å holde på stilen, både når det gjelder form og innhold.

– Vi skal fortsatt være et byhotell. Det vil si at vi ikke vil bygge ut en egen restaurant. Dette overlater vi til omkringliggende bedrifter som det er nok av. Frokostavdelingen blir imidlertid noe større ettersom vi vil kunne ta i mot flere gjester. Og det trengs, ettersom vi dessverre må avvise en del gjester i løpet av året på grunn av kapasitetsproblemer, påpeker Lilly C. Frisk.

Åpen for alt

Det er de tre damene Eva, Lilly og Toril A. Myreng som siden starten har holdt sammen i tykt og tynt. Og når hotellet nå tar et nytt skritt, kan det bli med nye investorer på laget.

– Det skal man ikke se bort fra. Vi er interessert i både innspill og nytt blod hvis noen vil være med på laget, røper Eva Paulsen.

– Byr dere frem hotellet for en kjede?

– Vi får se hvem som er interessert og hva de tenker, men vi er åpen for alt i øyeblikket. Det er viktig å ikke si nei til noe som helst akkurat nå. Men vi er ikke bare nødvendigvis ute etter investorer. Kompetanse og nye ideer er også viktig for oss, hevder damene.

– Har hotellet blitt for stort å håndtere ettersom dere søker nye samarbeidspartnere på denne måten?

– På ingen måte. Vi har klart oss godt i snart 20 år. Men det hadde vært spennende med nytt blod og nye ideer, understreker Lilly.

Park hotell har allerede engasjert Tromsø-bedriften Weibull Nord for å få utarbeidet ei liste over interessante samarbeidspartnere. Flere brev til aktuelle «kandidater» ble sendt ut før helga og i går.

Våren for tidlig

Nøyaktig når utbyggingen kan skyte fart, kan ikke damene si sikkert.

– Våren kommer nok litt for tidlig i så måte. Byggestarten avhenger av flere ting, men en ny etasje blir det, garanterer Eva Paulsen.

Og flott skal det bli, med glass nesten ned til gulvet i alle rom.

– Lyset her nord er så spesielt at vi ønsker å gi gjestene en spesiell opplevelse gjennom vinduene. Nordlyset er blant annet en opplevelse i seg selv, bemerker hun.

Hva herligheten kommer til å koste avhenger delvis av når de kommer i gang. Men en sprislapp på i overkant av 25 millioner er neppe å ta for hardt i.

Lilly Frisk (t.v) og Eva Paulsen utvider Park hotell med ny etasje. Foto: Rune Østlyngen
Skisse av hotellet etter at en ny etasje er bygd på. Foto: Kirsti Knudsen