Det daglige partibarometeret til VG viser at Høyre og Frp kan velge om de vil ha Venstre eller KrF som regjeringspartner. En trepartiregjering er et høyst reelt alternativ, hvis man ser bort fra at både Venstre og KrF er skeptiske til å delta i en regjering med Frp-statsråder.

På målingen går både Ap og Høyre fram med 0,2 prosentpoeng og får henholdsvis 28,9 og 27,9 prosents oppslutning. Frp går 0,3 prosentpoeng tilbake til 14,9 prosent, mens SV får 4,2 prosents oppslutning etter 0,2 prosentpoengs framgang siden onsdagens måling fra InFact.

Høyres voldsomme tilbakegang på 6,1 prosentpoeng på Norstats måling for Vårt Land kommer altså ikke fram på denne målingen.

Den rødgrønne regjeringspartneren Sp ligger stabilt på 5,5 prosent etter en framgang på 0,1 prosentpoeng, mens Venstre så vidt er større enn KrF med 6,1 prosents oppslutning (fram 0,2 prosentpoeng) mot KrFs 5,9 prosent (fram 0,1).

Miljøpartiet De Grønne var på onsdagens måling inne på Stortinget med hele sju mandater, men går på torsdagens måling mest tilbake med 0,8 prosentpoeng. Det gir en oppslutning på 3,4 prosent og kun én stortingsrepresentant. (©NTB)