Etter at Mattilsynet gjennomførte sin kontroll på Hasans Milano 31. oktober i år, ble det umiddelbart gitt stengingsordre grunnet for dårlig renhold. Dagen etter, da tilsynet på nytt besøkte restauranten, var det så bra at serveringsstedet på nytt kunne åpne dørene.

Men, slik det så ut på restauranten var det ikke forsvarlig å la matsalg pågå, konkluderer distriktssjef Vibeke Elvenes ved Mattilsynet.

Ikke farlig

– Det var skrekkelig skittent, og både renhold og orden fikk merknader. Dette er imidlertid noe som kan rettes opp i fort, og det ble også gjort i denne saken, sier Elvenes, som nå friskmelder Milano.

– Etter at det ble ryddet og vasket skikkelig her, så er det greit. Slik det er nå så er det ikke forbundet med noen fare å spise her.

Skal fungere

At Karabag selv var på ferie da inspeksjonen ble gjennomført, det synes Elvenes ikke virker formildende.

– Nei, ting skal fungere selv om sjefen er borte. Det forventes at det skal se ordentlig ut, og at det skal være rent. Kundene skal kunne være sikre på at det er rent på kjøkkenet når de får servert mat.

– Det er bedriftens ansvar at alt er på stell. Slik er det nå, og det er ingen helsefare ved å spise her nå, det må poengteres, gjentar hun.

Mindre merknader

Ved to tidligere anledninger mens Karabag har drevet restauranten har Mattilsynet vært på besøk. Begge gangene har det kommet merknader, men ikke av den alvorlige sorten.

– Dette har gått på internkontroll, arbeidstøy, vedlikehold og en del småting. Men det er kun nå den siste gangen at det var skikkelig ille. De andre forholdene vi her snakker om er ting det tar noe tid å få til et skikkelig system for. Vi har ikke hatt noe slikt alvorlig ved denne restauranten før, sier hun.

For ordens skyld kan det nevnes at samtlige av de 13 bedriftene som ble sjekket av Mattilsynet i Vest-Finnmark fikk merknader av forskjellig slag.

Dialog

Nå er Mattilsynet og restauranteieren i en god dialog, forteller Elvenes. Til uka skal de to partene møtes for å se på hva som kan gjøres for å bedre rutinene her.

– Det er positivt hvis han nå har fått inn folk som gjør en god jobb, og at det settes fokus på rutinene for den enkelte ansatte, sier hun til slutt.