– Jeg er ikke fornøyd med å ha blitt idømt 120 dagers fengsel for noe jeg aldri har sagt, sier Kristensen til Altaposten.

Han ble nylig dømt i tingretten etter at politiet i Alta mente han hadde truet en tiltalt i en rettssak på livet. Dette skal ha skjedd i 2004. Trusselen skal ha blitt framsatt da en politibetjent fra lensmannskontoret i Alta ringte Kristensen for å fortelle at de ville hente ham med makt for at han skulle vitne i saken mot den nevnte tiltalte. Trusselen førte til at politiet satte opp væpnet vakthold under resten av rettssaken mot den 42 år gamle mannen, som blant annet stod tiltalt for å ha skutt og skadet to medlemmer av MC-klubben Wolverines, der Kristensen er en sentral figur.

I rettssaken mot Kristensen nylig stod ord mot ord. Eller, mer presist; ord mot politiforklaring. Kristensen møtte nemlig ikke i retten. Han forteller til Altaposten at det skyldtes at han var sykmeldt.

Tingretten trodde på politibetjentens referat av telefonsamtalen han hadde hatt med Kristensen, da trusselen ble framsatt, og dømte derfor Kristensen til 120 dager i buret. Aktor hadde forøvrig lagt ned påstand om seks måneders fengsel.

– Saken blir anket. I tillegg leverer jeg inn anmeldelse på politibetjenten for falsk forklaring. Jeg har aldri drapstruet 42-åringen, men sagt spøkefullt at jeg kunne tenke meg å klappe han over auan. Det er helt utrolig at politiet har klart å tolke det som en drapstrussel, mener Kristensen.