Søndag aksjonerte politiet mot en adresse i Alta. Det bekrefter lensmann Øyvind Lorentzen. Hendelsen ble filmet og sendt på sosiale medier.

På videoen kan man se flere politimenn inne på et kjøkken, i dialog med to ungdommer. Situasjonen eskalerer raskt da vedkommende på videoen blir førsøkt bragt bort av politiet.

Videoen er nå fjernet av brukeren.

Etter det Altaposten kjenner til er dette ungdommer som er kjent for politiet fra før.

De to politimennene som pratet med en av ungdommene må raskt ta hånd om situasjonen og legger vedkommende i bakken med makt.

Den andre personen kommer inn i bildet med et slagvåpen i en truende posisjon.

– Legg deg ned, roper den ene betjenten til vedkommende.

En våpenlignende gjenstand bli da trukket frem av en av betjentene, men raskt satt tilbake i beltet og byttet ut med en annen gjenstand lenger bak i beltet.

At aksjonen ble sendt direkte på sosiale medier var ikke politiet klar over.

–  Det jeg kan si er at vi har vært ute på et ordensoppdrag og håndtert det etter de retningslinjene vi har, sier Lorentzen.

– I videoen ser det ut som det blir trukket en våpenlignende gjenstand. Er det tilfelle?

– Jeg kan ikke kommentere det. Vi har ingen opplysninger om at det har blitt truet med et våpen eller noe som helst. Dette er et ordensoppdrag vi har håndtert ut ifra den informasjonen vi hadde. Politiet følger våpeninstruksen og uten å vite hva som er vurderingene der og da, kan jeg ikke kommentere dette.

– Jeg vil avvise at det har blitt trukket et våpen fordi betjenten går lengre bak på utstyrsbeltet, sier Lorentzen, som har sett på videoen.

– Videoen har blitt lagt ut på sosiale medier. Hva tenker politiet om det?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.