Hætta forteller at bilcross er noe hun har holdt på med siden hun var 14 år og har blitt en del av den hun er i dag. Men når hun og faren Jostein ikke skrur, er det videoproduksjon og markedsføring 22-åringen interesserer seg for. Derfor har hun bestemt nå seg for å gjøre litt av begge deler og har startet sin egen Youtube-kanal om biler og bilcross.

Vil lære bort

Med pappa Jostein som mentor har den unge bilcrosskjøreren fra Nordlysbyen reist land og strand rundt for å konkurrere i bilcross. Det innebærer mye, mye mekking og Hætta finner stadig noe nytt å lære.

– Jeg er heldig som har pappa til å lære meg om alt som har med bil å gjøre. Hvordan funker en motor? Hvordan bytter man vindusviskere selv? Så hvorfor ikke lære dette videre til andre, spør hun.

– Det er heller ikke mange i Norge, som jeg vet om, som lager videoer om dette – særlig ikke fra jenter. Jeg vil vise at også vi også kan og at biler ikke bare er en gutteting. Vi er mange jenter som holder på med bilcross, men er kanskje ikke så synlige, sier Hætta.

Mye jobb

I tillegg til «How to»-videoer vil 22-åringen satse på videoblogger fra før under og etter løpene.

– Vi gjør noe hele tiden. Jeg tror ikke mange vet hvor mye arbeid som legges ned i en sport som dette. Men jeg synes det er artig og vil dele mine interesser med andre. Sånn sett er det ikke viktig for meg hvor mange visninger jeg får, men at jeg for holde på med noe jeg liker, avslutter hun med.