foto
Etter smitteoppblussingen i Tromsø, er det nå innført koronatiltak Foto: arkivfoto

I løpet av det siste døgnet har 88 stykker testet positivt for covid-19 i Tromsø, 258 stykker er i isolasjon, og 18 er innlagt på UNN.

– Vi stenger ikke ned samfunnet. Vi innfører ikke enmeteren, vi gjør det vi er best på: Å vise hensyn. I praksis betyr det å redusere antall personer vi er sammen med, sa ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø kommune til VG i dag.

Fra onsdag 10. november, til og med 23. november gjelder følgende tiltak:

Munnbindpåbud ved bruk av kollektivtransport inkludert taxi, innendørs på butikker og kjøpesentre inkludert serveringssteder når man ikke sitter ved bordet. Munnbindpåbudet gjelder også i lokaler for kultur, konferanse, sport og fritidsaktiviteter når man ikke kan holde en meters avstand.

For serveringssteder og arrangement med skjenkebevilling er bordservering gjeninnført, og alle gjester må ha sitteplass. Kravet gjelder fra klokken 17 og fram til ordinær stengetid.

På private arrangement på offentlig sted er det antallsbegrensning på 100 personer personer.

Arbeidstakere som reiser med kollektivtransport, skal jobbe hjemmefra så langt det er praktisk mulig.

Samtidig som det innføres restriksjoner i Tromsø, så frykter UNN for økt smitte.

Den siste uka har seks operasjoner blitt utsatt, og fem pasienter har blitt sendt til andre sykehus på grunn av kapasitet utfordringer, melder NTB.

– Det er ikke en god situasjon og noe vi beklager overfor de pasientene som rammes, sa administrerende direktør Anita Schumacher ved UNN på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

UNN har i tillegg koronapasienter som venter på plass til videre behandling i sin hjemkommune. Til sammen er det over 50 utskrivningsklare pasienter på UNN.

UNN drives nå på gult nivå.

Finnmarkssykehuset er enda i grønt beredskap, og har i skrivende øyeblikk fire innlagte pasienter med påvist koronasmitte, tre av dem i Hammerfest.