En finsk kvinne i slutten av 20-årene er bekreftet omkommet etter at to kjøretøy, en personbil og en betongbil, var involvert i en alvorlig trafikkulykke omkring fem kilometer nord for Gievdneguoika på E45 i Kautokeino kommune.

De pårørende er varslet, opplyser politiet på Twitter.

Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen holdt ved 21-tiden torsdag fortsatt på med undersøkelser på stedet. Veien var fortsatt stengt.

Startet etterforskning

Det var cirka klokka 14.15 ulykken skjedde. Det er for politiet uvisst hva som førte til den fatale hendelsen.

– Vi vet ikke årsaken til ulykken, men den ene bilen har kjørt ut av veibanen, sa operasjonsleder Jon Kåre Olsen til NTB tidligere torsdag.

Politiet bekreftet via twitter rundt klokka 16 torsdag ettermiddag at det var føreren av personbilen som omkom.

– Én person er bekreftet omkommet etter trafikkulykken på E45. Dette var føreren av personbilen. Føreren av lastebilen er uskadd. Det er igangsatt etterforskning, og veien vil være stengt inntil videre. Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til ulykken, het det fra politiet på twitter.

– De har kommet i møte og truffet hverandre nær sagt front mot front, uttalte politiets innsatsleder Arvid Simonsen til iFinnmark.

E45 er sperret etter en alvorlig trafikkulykke cirka 5 km nord for krysset ved Gievdneguoika, hvor en person er omkommet. Foto: Skjermdump fra Statens vegvesen/175.no

Alle nødetatene i Kautokeino rykket ut til ulykkesstedet som ligger i 90-sonen ved Láhpojoganjálbmi, cirka fem km nord for krysset mellom E45 og RV92 (Gievdneguoika-krysset).

Veien ble sperret da nødetatene kom frem. Politiet satte i gang med sine undersøkelser av hendelsesforløpet på ettermiddagen, samtidig som ulykkesgruppa fra Statens vegvesen la i vei til ulykkesstedet for å gjøre egne undersøkelser.

Veien var lenge sperret, men er torsdag kveld delvis åpnet for trafikk. Det er manuell dirigering av trafikken på stedet, fremgår hos 175.no.