Politiet gjør i dag konkrete søk i Hammerfest etter den savnede 23 år gamle Abdullahi Dayib Mohamud, som har vært savnet siden desember 2020/januar 2021, meldes det i en pressemelding.

Oppdatering fra politiet klokka 21:

– Vi avslutter søket for kvelden nå klokken 21.00. Det er ikke gjort funn eller noe som knyttes til saken, men vi kommer til å fortsette søket i morgen, sier Torstein Pettersen, leder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt.

– Samtidig vil jeg benytte anledningen til å si at dersom noen, i snart i to år, har gått og båret på opplysninger om hva som skjedde med Abdullahi, så er det ikke for sent å ta kontakt med politiet.

Politiet har gjennom etterforskningen mottatt en rekke tips om hva som kan ha skjedd med han.

– Alle opplysningene vi har mottatt er vurdert og undersøkt. Noen opplysninger har vært mer interessante enn andre. Politiet har på bakgrunn informasjon vi har mottatt besluttet å undersøke om det ligger noe i bakken på et spesifikt område rundt en nyoppført idrettshall i Hammerfest. Vi kan ikke være sikre på det, men kan heller ikke leve med uvissheten om han ligger der. Derfor har vi tatt en beslutning om å grave her, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen i pressemeldingen.

Politiet har mottatt informasjon om mulige observasjoner både lokalt i Hammerfest, i Alta, og i Oslo. Deres hovedhypotese er Abdullahi Dayib Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult.

– På bakgrunn av en langvarig etterforskning, og det samlede bildet vi nå har, sitter vi igjen med en hovedhypotese om at han er utsatt for en voldshandling, sier Pettersen til VG.

Familien meldte Abdullahi savnet 6. januar i fjor. Den siste sikre observasjonen var 18. desember 2020 for snart to år siden.

Hvor lenge gravingen vil pågå er avhengig av hvorvidt det gjøres funn som kan knyttes til den savnede eller etterforskningen av den. Undersøkelsene vil ikke påvirke bruk av hallen, kun området utendørs.

– Saken har høy prioritet i politiet. Det er viktig for de pårørende, for lokalsamfunnet og for politiet å komme til bunns i denne saken. De pårørende er informert om søket, sier Pettersen.