Søndag er det 331 pasienter med koronasmitte innlagt på norske sykehus. Aldri før har antall koronapasienter vært høyere i Norge.

Av de 331 koronapasientene ligger 106 av dem på intensivavdelingen. Av disse får 58 respiratorbehandling, opplyser Helsedirektoratet.

Sammenlignet med lørdag har antallet innlagte koronapasienter steget med 24 pasienter. Innlagte på intensivavdelingen har gått ned med tre pasienter og antallet som får invasiv respiratorbehandling har økt med fire.

Aldri før har det vært så mange koronapasienter innlagt på norske sykehus. Forrige rekord ble målt 1. april 2020. Da var det 325 innlagte pasienter.

Den store forskjellen

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til TV 2 at tallene viser at deltavarianten er mer belastende for helsetjenestene nå, enn det var da pandemien startet i mars i fjor.

– Vi har den fordelen med at vaksinen fungerer godt mot deltavarianten, og tredjedosen vil kunne redusere antall innleggelser, særlig i eldre aldersgrupper utover til vinteren, sier Nakstad.

Han legger til at den store forskjellen er omikronvarianten, som de ikke vet hvordan vil belaste oss de neste ukene og månedene.

Flest i Helse sør-øst

232 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 41 er innlagt i Helse Midt-Norge, 40 er innlagt i Helse vest og 18 i Helse nord.

79 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, tretten er innlagt hos Helse Midt-Norge, ni er innlagt hos Helse vest, og fem er innlagt hos Helse nord.