Det snør tett over hele Vest-Finnmark, men vinden har ikke økt så mye som man kanskje fryktet. Meteorologene tror imidlertid at været vil øke på utover dagen.

– Det snør en god del over hele Vest-Finnmark. Det skal ikke så mye vind til før det blir en del snøfokk. Vi tror derfor at det kan øke på med snøfokk i ettermiddag. Da venter vi også litt sterkere vind, sier Geir Bøyum, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Yr. no meldte lørdag om kraftig snøfokk og betydelig snøskredfare i Finnmark. Det ble sendt ut gult farevarsel med kraftig snøfokk over deler av Finnmark, og i hele Troms. Det ble også varslet om betydelig snøskredfare på oransje nivå på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, og stort sett over hele Troms.

Sendte ut varsel

Før helga sendte Meteorologene ut farevarsel om snøfokk og stor snøskredfare.

– Vi har ute et varsel for i dag, men det har ikke blitt så dramatisk som det kunne se ut som. Akkurat nå er det ganske rolig, men det kan nok bli litt kolonnekjøring utover ettermiddagen, sier meteorologen.

Ved Vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen er det sendt ut trafikkmelding om snøfokk over E6 over Hatter frem til klokka 21 i kveld, og på E6 over Kvænangsfjellet mellom Sandneselv bom og Oksfjordhamn.

Vil avta til natta

Så vil snøfokken avta til natta.

Når det gjelder snøskredvarselet er det høyst aktuelt, da det har kommet store nedbørsmengder.

Meteorologene ber folk være obs.

– Om det nå bygger seg opp mye snø frem til i kveld, kan bratte terreng være rasutsatte, sier han.