Altapostens nylige oppslag på nettet om at politisk veteran og helsekritiker  Alf Bjørn er satt utenfor regionalt brukerutvalg (RBU) i Helse Nord, har skapt reaksjoner. Nå er det kommet en tilleggsforklaring fra kommunikasjonsdirektør Siw Sandvik i Helse Nord på vegne styret. Her heter det:

«Alta kunne vore representert med Alf Bjørn om vi hadde fulgt slavisk forslaget til FFO Finnmark. Men vi ynskte å ivareta kontinuitet og samisk bakgrunn. Derfor vart Alf Bjørn 1. Vara.  Jørgen Dahl fortsatte og Else Marie Isaksen kom inn på samisk bakgrunn.»

For brysom

Både Bjørn selv og tidligere styreleder i FFO Finnmark, Arnfinn Sarilla, mistenker at Bjørn har markert seg for sterkt som kritiker av helseforetaket.

– Jeg ble helt sikkert oppfattet som brysom og for opptatt av forbedringer av tilbudet for pasientene i Alta-regionen, forklarte Bjørn når han blir utfordret på hvorfor styret i Helse Nord ikke fant plass til han i utvalget.

Sarilla var også tydelig på at FFO Finnmarks innstilling burde vært fulgt og at Bjørn burde vært en del av brukerutvalget.

– Han er en sjelden klar røst, en som alltid setter seg inn i saker han uttaler seg om. Ikke minst er han tøff nok til å ta en «fight» når det er behov for det. Mistanken om at Helse Nord har følt han for brysom er sterk, klargjorde Sarilla.

  • FFO Finnmark hadde innstilt Alf Bjørn på topp foran Else Marie Isaksen fra Karasjok, men inn  kom altså kun Isaksen som en av to finnmarksrepresentanter i RBU.