- Det hender de ringer, fra politiet og Finnmarksløpet og slikt, men jeg tar aldri inn løshunder. Jeg vil ha et godt forhold til kundene mine, og må unngå det negative som løshunder fører med seg, sier hun.

Eierløse hunder gir som regel liten kontroll på hygiene og sykdommer, og dersom eieren melder seg, ja da må de betale for å få dem ut. Det kan gi uggen stemning, lar Gerd oss vite.

Pent og bortgjemt beliggende i skogen i Tverrelvdalen, Alta hundehotell har drevet i mange år nå, og preges av faste kunder og stor grad av tilfredshet.

Ingen kattedame

- Vårt fortrinn er å ta ekstra godt vare på hundene. Vi ser individet i dyret, og oppdager ting selv eieren var ukjent med. Det går på plager og sykdom, hvor vi også har ordnet veterinærhjelp.

Gerds andre bud; eierne må framvise veterinærattest.

- Vi er veldig nøye på hygiene, og vil ha kontroll på det som kommer inn, sier hundehotelldirektøren, som før hadde katteavdeling også.

- For mye styr med katt. Dessuten ble jeg aldri noen kattedame, det er hunder som står mitt hjerte nær, sier hun.

Gerd har bra belegg hele sommeren, fullt med noen huller imellom, kaller hun det. Folk reiser stadig mye, selv om hun merker en svak nedgang. Folk har mindre penger til reise enn før, tror hun.

En livsstil

Alta hundehotell tar ferie i februar, og har til og med kunder som innordner egen ferie etter dette. Men faste kunder betyr også firbente gjester som drar til de evige jaktmarker, men heldig at nye kommer til.

- Så jo, butikken er til å leve av. Rik blir man aldri, det er en livsstil og mye som å være bonde; man kommer sjelden fra. Men aldri om jeg kan tenke meg annet levebrød. Straks jeg kommer til kundene mine, detter skuldrene ned. Man blir et bedre menneske av å være glad i dyr. Jeg bader dem og går tur med dem. Bestilles det overnatting med spa, blir det klipp og stell også, sier Gerd.