Teamet bak filmen «Kill Buljo» har annonsert at Tromsø internasjonale filmfestival vil bli åsted for filmens premierevisning. Og festivalsjef Martha Otte har uttrykt stor begeistring for det hun har sett. Etter å ha blitt vist den uferdige filmen nylig, ble det bestemt at filmen er blant hovedtrekkplastrene.

Spennende prosjekt

– Dette er et utrolig spennende nordnorsk prosjekt. Folkene bak filmen er outsidere i norsk filmbransje. Filmen har ikke mottatt noen form for offentlig støtte, og de har gjort dette uten hjelp fra det etablerte norske filmmiljøet. Akkurat dette kler filmfestivalen i Tromsø veldig godt, sier Otte til NRK.

Fantastisk

Tilbakemeldingen synes teamet rundt filmen er fantastisk.

– Det er rett og slett knallbra Det er fantastisk bare å få være med på festivalen. At vi i tillegg er blitt forespeilet en helgevisning, litt utover kvelden i den største kinosalen på Nye Fokus, det er stort, sier Stig Frode Henriksen.

Signalene fra festivalen har ifølge han vært gode.

God reklame

Nyheten om at filmfestivalen i Tromsø ville sette opp filmen, gjorde at riksmedia nok en gang valgte å omtale prosjektet.

Dagsrevyen på NRK hadde i går en omtale om saken som en av sine hovedsaker, ved siden av blant annet valget i USA.

– For oss er dette fantastisk reklame. Det var utrolig bra at vi fikk vist oss fram på denne måten, for sendingas flere hundre tusen seere, sier Henriksen.

Tidligere har både TV2 og TVNorge vist flere innslag om den elleville filmen.

– Det er veldig artig at riksmedia bryr seg om det som rører seg, og at de vier såpass med plass til både filmfestivalen og oss. Vi er en gjeng fra Alta, som også har lyst å promotere Alta og Finnmark, og da er det ekstra morsomt når riksmedia viser interesse for dette.

Dialog med distributør

Arbeidet nå dreier seg rundt filmmusikken, som Petter Carlsen og Kjell Rune Myrland jobber med. I tillegg arbeides det opp mot en distributør.

– Her er vi i en dialog, og det høres veldig lovende ut. Noe mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Henriksen.

– Alt i alt begynner det å bli veldig spennende. Vi ser at det er i ferd med å bli veldig bra, og tilbakemeldingene vi har fått fra folk som har sett det vi har gjort er gode. Jeg tror resultatet kan bli virkelig bra, sier han til slutt.

NÆRMER SEG: I midten av januar kan du se en fiks ferdig «Kill Buljo» på Tromsø internasjonale filmfestival. (Foto: Liv Ask) Foto: Tom Skoglund