I dag starter årets kombinertsesong for Håvard Klemetsen, Petter Tande, Magnus Moan og de andre norske løperne med normaldistanse i finske Kuusamo. I morgen arrangeres det sprint.

Svak hopping

Verdenscupen 2006/2007 står med andre ord for døren, og det er knyttet stor spenning til hva de norske utøverne kan få til i møtet med verdensstjerner som Hannu Manninen og Ronny Ackermann. I fjor ble Klemetsen nummer 23 sammenlagt i verdenscupen, og var med den plasseringen tredje beste nordmann. Målet hans er å komme enda høyere i år, men han har lite tro på at grunnlaget vil bli lagt i Kuusamo denne helga.

– Jeg hoppet ekstremt dårlig i går morges i samtlige tre prøvehopp. Mitt lengste svev var på 105 meter, mens mange av de andre utøverne var over 140 meter. Jeg har aldri før hoppet så dårlig i denne bakken, så mine forventinger til disse to løpene er ikke store. Jeg får bare håpe at det bedrer seg litt i løpet av helga slik at starten ikke blir helt katastrofal, kommenterer en betuttet Håvard Klemetsen på telefon fra Finland.

Deltar uten press

Han mener at det ikke er dårlige forberedelser som gjør at det sviktet fullstendig i bakken i går.

– Jeg har trent veldig godt, og føler meg i bra slag, så dette kom som en stor overraskelse på meg. Det handler bare om selvtillit, så jeg må bare stå på og gjøre så godt jeg kan. Det er ingen krise om jeg ikke lykkes i helga, men det er klart at man fort kan bli litt preget av en dårlig start. Man kan som kjent ikke bare late som man er i god form, sier Kautokeino-løperen, som ikke er redd for å bli dyttet ut av A-troppen selv om det skulle skeis de første par konkurransene.

– Det er klart at jeg må prestere mye bedre enn det jeg viste i går for å bli tatt ut til VM til neste år, men det er enda tidlig, og jeg er sikker resultatene kommer. Med disse hoppene har jeg i hvert fall ikke satt press på meg selv, så kanskje snur det fortere enn jeg aner. Jeg er i hvert fall veldig giret på å gjøre en god sesong, avslutter en meget spent Håvard Klemetsen.

Håvard Klemetsen - normaldistanse OL i Torino Foto: Arkivfoto