– Dette er en helt ny verden og selv om jeg i første rekke er interessert i det som er nede i første etasjen der vi blir å holde til under våre arrangementer så ser jeg at også den nye hallen blir helt fantastisk, sa Petter Oseberg, arrangementssjef i Alta IFs fotballgruppe.

Tone Andersen, daglig leder i håndballgruppa, gleder seg til at de kan ta ibruk nyhallen allerede til helgen til tross for at alt av møblement ikke er kommet i hus.

– Vi tyvstarter faktisk allerede til helgen og kjører noen aldersbestemte kamper her. Det blir stor stas, sa Andersen da hun tok fasilitetene i nærmere øyesyn.

– Det er lyst og trivelig, så dette blir en knallbra, la hun til.

Tenkt på alt

Daglig leder i Finnmarkshallen Tommy Hæggernæs har hatt både politikere, lærere og representanter fra idretten på omvisning de siste dagene. Han er selv strålende fornøyd med resultatet og gir skryt til både arkitekter og utøvende entreprenør.

– Det ble så bra som jeg håpet på. Sammen med arkitektene mener jeg vi har tenkt på alt og vi har mange smarte løsninger på ting, sa Hæggernæs og viste til festeanordninger til turnapparater i hallen som også er tilpaset basketball, volleyball m.m. og har plass til 375 tilskuere.

I deler av nybygget skal han selv ha kontor sammen med sine ansatte. Også Finnmark fotballkrets har fått et fint lokale til sine ansatte, i tillegg har Hæggernæs plass til flere.

– Vi får se hva det ender med, men jeg har mine tanker om hvemsom kan flytte inn hit, sa han med et smil.

5700 kvadratmeter

At brukerne av de to hallene, den gamle med kunstgress og den nye med sportsdekke, kommer til å bli fornøyde er det liten tvil om. Men også andre idretter kan få flotte treningslokaler.

– Vi har et stort rom med parkett på gulvet som kan deles opp i to saler hvis man ønsker å ha to reningsgrupper samtidig. Dette rommet blir fint for både dans, yoga, kampsporter og flere andre idretter, sa Hæggernæs og pekte på krokene som er montert i taket.

– Her er alt klart, det er bare å henge opp boksesekken. Vi har prøvd å tenke på alt, sa han.

Klasserom, et stort styrkerom på 229 kvadratmeter, møterom, behandlingsrom, et titalls garderober, kafé, flere kiosker, god lagringsplass og flere kontorerer er det blitt plass til i nybygget som totalt er på 5700 kvadratemeter bruksflate.

(Bruk piltastene for å bla mellom bildene øverst i saken)