Vedum stilte ultimatum før valget:

Fødeavdeling ved Klinikk Alta nevnes ikke i regjeringsplattformen: – Dette er et stort nederlag

Varaordfører er skuffet etter fremleggelsen av Hurdalsplattformen.

Varaordfører Jan Martin Rishaug (Sp) trodde på partileder Trygve Slagsvold Vedum, som stilte ultimatum om fødeavdeling til Alta. Nå er han skuffet over egen partileder.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Mens den forrige regjeringen gjennom to regjeringsplattformer – Granavollen og Jeløya – presenterte klare ambisjoner for utvikling og utvidelse av tilbudet ved Klinikk Alta, inneholder Hurdalsplattformen en vag formulering. Her fremgår at Ap og Sp vil «Følge opp prosessen for å videreutvikle spesialisthelsetjenester ved Klinikk Alta». Ord som «sykehustjenester» er tatt helt og fullt ut av plattformen, og «fødetilbud» er utelatt.