Savnet på Finnmarksvidda – resultatløs leting i natt

Etter at bilen ble funnet i går, har politi og redningsmannskaper ikke klart å finne den savnede 37-åringen.

Politiet fant bilen til den savnede etter tips fra publikum. (Illustrasjonsbilde)  Foto: Politiet

nyheter

Den 37 år gamle mannen, som er tysk statsborger og bosatt i Alta, er savnet etter at han la ut på tur i Jotka-området, sørøst for Alta. Han dro trolig ut 8. juli, opplyste politiet fredag.

– Vel 20 personer fra brannvesenet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet har deltatt i letingen i natt. Letearbeidet vil fortsette med nye mannskaper utover lørdag, forteller operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Informasjon om den savnede:

  • 37 år gammel mann
  • Mørkt hår og skjegg
  • Tysk og norsktalende, foretrekker engelsk i dialog, men forstår norsk
  • Normal kroppsbygning. Ca 175-180 cm høy

Han opplyste før han dro at han skulle være på tur i omtrent 14 dager. Familie og omgangskretsen til mannen meldte ham savnet da han ikke kom tilbake.

Letemannskaper fra brann, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet har lett etter den savnede mannen på Finnmarksvidda gjennom hele natta. Mannskapet blir byttet ut etter hvert som de blir slitne, skriver politiet på Twitter.

Fredag kveld ved 21-tiden satte politiet i gang leteaksjon etter funn av bilen til den savnede. Politiet i Finnmark takker på Twitter media og publikum for rask og god hjelp som førte til funn av bilen.

Politiet ønsker tips om noen kan ha sett mannen:

Dersom noen har opplysninger om mannen ber politiet at de tar kontakt med politiet på 02800.


Fant bil, søker etter savnet mann

En 37 år gammel tysk statsborger er meldt savnet.